Foto’s Freizeit-Land Geiselwind

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn broer en hun zoontjes op trip doorheen Duitsland. Een van de parken waar ze halt hielden was Freizeit-Land Geiselwind. Dit Duitse pretpark gelegen is in de deelstaat Beieren en investeerde de laatste jaren enorm in nieuwe attracties en aankleding. Het park kan ondertussen zeven achtbanen aanbieden. Nieuw voor 2022 is de achtbaan Taka Waka, een baantje van het type Zyklon. Verder stopte het park haar Boomerang achtbaan dit jaar in een nieuw jasje en gaf ze de naam Fluch des Kraken. Een andere klassieker is de Mack Powered Coaster Blauer Enzian. Een andere opvallende baan in het aanbod is de overdekte achtbaan Black Hole, die vooral bekend was van het kermiscircuit.

In september besluiten Themeparkfreaks Hannelore en Gregory een bezoekje te brengen aan Freizeit-Land Geiselwind. Dit Duitse pretpark gelegen in de deelstaat Beieren heeft maar liefst 6 achtbanen. De spectaculairste achtbaan is Boomerang, een Boomerang Coaster van Vekoma. Het park heeft natuurlijk ook wildwaterbaan met boomstammen en een heleboel andere attracties. Gregory nam enkele foto’s.

Op een warme zaterdag in juni trokken Themeparkfreaks Sven en Jasper naar het Duitse Freizeit-Land Geiselwind voor hun eerste bezoek ooit. Herbeleef hun bezoek in dit fotoverslag. Het park probeert de laatste jaren zijn kermisverleden steeds verder achter zich te laten met het toevoegen van meer thema georiënteerde gebieden of door middel van random thematische elementen te plaatsen rond hun al bestaande attracties. Daarnaast is het park het thuis van zes verschillende achtbanen: een standaard Boomerang, een oude Mack Rides Powered Coaster, kermiscoasters Cobra en Doggy Dog en twee achtbanen van Zierer: een unieke spinning coaster en een Hell Diver. De ene baan was al wat beter dan de andere, Cobra was een rammelbak. Ook heeft het park nog een redelijke collectie flatrides en een hele reeks kinder- en familieattracties. Snuif de sfeer van onze dag op via

Ten Oosten van het Duitse Würzburg kan je het gezellige pretpark Geiselwind terugvinden. Dit park bood oorspronkelijk veel attracties aan die recht van de kermis kwamen. In de loop der jaren besliste het park echter om deze attracties van de nodige thematisatie te voorzien, waardoor Geiselwind een ware metamorfose aan het doormaken is. Zo is Drachenburcht een totaal nieuw gebied dat eerder in 2019 opende. Hier kan je onder andere de coaster DrachenHölhe uitproberen. Voor velen is deze coaster gekend onder zijn vroegere naam Die Höhle, een mobiele achtbaan die in Duitsland op de kermissen rondreisde. Verder kan je hier ook nog genieten van onder andere een Huss-Condor (welke een echte zeldzaamheid aan het worden is). Probeer zeker deze Condor uit tijdens een bezoek aan Geiselwind. Van hieruit kan je immers op een originele manier genieten van een prachtig zicht op het park én op de Boomerang-coaster, misschien wel de soepelste Boomerang die je kan vinden.

Freizeit-Land Geiselwind, gelegen in de Duitse deelstaat Beieren, is een attractiepark dat vooral bestaat uit kermisattracties. Het park is ooit begonnen als vogel- en safaripark, maar heeft door de jaren heen heel wat attracties geopend. De afgelopen jaren zet het park vooral in op thematisering en dat is vooral te zien in de nieuwste themazone. In die zone staat overigens Drachen Höhle, een achtbaan die vroeger op de kermis terug te vinden was onder de naam Black Hole.

Freizeitland Geiselwind opende de afgelopen tijd heel wat nieuwigheden, dit onder een nieuw eigenaarschap. Zo kregen kermisachtbanen Black Hole en cobra er een vaste stek. Maar ook voor de jongste bezoekers kwamen er heel wat nieuwigheden bij, zoals een Splash Battle en Safari rondritje. Behalve de nieuwigheden maakten we de nodige rondjes op achtbanen als Boomerang, Blauer Enzian en Piraten Spinner.

Een park dat al heel lang op mijn wishlist stond was het Duitse Freizeit-land Geiselwind. Dit minder bekende parkje herbergt maar liefst 5 credits. De meest in het oog springende achtbanen zijn hier uiteraard de Vekoma Boomerang & de nieuwe stalen Interpark achtbaan Cobra - Lost Kingdom Coaster. Maak zeker ook eens een ritje op Blauer Enzian (Mack Powered Steel coaster), Doggy Dog (SBF Visa Junior coaster) of Drehgondelbahn (een Zierer spinning coaster). Naast achtbanen bezit het park ook enkele thrillrides zoals een booster, een break-dance, een condor en enkele andere klassieke thrillrides. Heel wat attracties die vroeger rondtoerden op de Duitse kermis vonden in Freizeitpark Geiselwind hun vaste stek en werden voorzien van een thema. Bij een regendruppel kan je je vermaken in walk trough adventures zoals Dinosaurier Land, Elfenschloss of het spookhuis Horror Lazarett, met echte scare-actors.

Freitzeitland Geiselwind is een charmant Beiers park in Duitsland. Je vindt er vele thrillrides terug, maar ook de nodige familiale attacties. Het park heeft ook heel wat dieren in hun dierenpark.