Foto’s: Parc Festyland

Festyland is een charmant regionaal pretpark in Normandië. We waren aangenaam verrast door haar charme, thematisering en gezelligheid. Zo waren we meteen alle drie erg blij dat onze jacht naar achtbanen ons dit leuke parkje deed ontdekken. Over achtbanen gesproken… Hier in dit park staan twee achtbanen die gebouwd werden door Soquet. De Franse fabrikant bouwt meestal niet de spectaculairste achtbanen, maar wat er fijn is aan de fabrikant is dat ze altijd een unieke lay-out maken, waardoor twee achtbanen van deze fabrikant nooit hetzelfde zijn. De kleinste van het park is Drakkar Express, deze werd gebouwd in 1997 en geeft niet echt een bijzondere rit weg. De tweede achtbaan van het park heeft de naam 1066. Zou dit de enige achtbaan in de wereld zijn die alleen cijfers als naam bevat? Ik kan er alvast geen andere bedenken… Deze achtbaan was echt wel de topattractie van het park en een heuse verrassing in de positieve zin. In tegenstelling tot de grote treinen had deze achtbaan kleine treintjes van 12 personen. De rit loopt via een kasteel en levert heel wat airtime op! Wat een bescheiden toppertje is dat. Andere attracties die zeker nog de moeite waart zijn om te vermelden zijn de vrijevaltoren, de frisbee-attractie, de spinning raft en de Air Race. Ook een piratenschip en Disk’O attracties staan in het park.

Parc Festyland is een relatief klein themapark, gelegen binnen de ring van de Franse stad Caen. Het thema van Parc Festyland is het jaar 1066. Als familie- en themapark concentreert het zich op de architectuur en persoonlijkheden van die tijd. Voor een bepaalde zone in het park werd er echter als thema gekozen voor het prehistorische tijdperk, in plaats van het jaar 1066. Het prehistorische gebied omvat levensgrote modellen van dinosaurussen en een touwbrug die over een meer gaat. In het park zijn er twee achtbanen van de Franse bouwer Soquet terug te vinden.

Ook Festyland kreeg afgelopen zomer een bezoekje van Themeparkfreak Dries. Dit park draagt theming hoog in het vaandel, waardoor het een zeer charmante uitstraling heeft. Het park telt 2 achtbanen, namelijk 1066 en Drakkar Express. Beide attracties zijn afkomstig van de Franse bouwer Soquet. In het park kan je ook enkele thrills vinden in de vorm van een Disk’O Coaster, Frisbee en Airrace.

De Themeparkfreaks trokken naar het Franse Parc Festyland. Dit charmante parkje is gelegen in de toeristische streek Normandië. Het park telt 2 achtbanen, namelijk 1066 en Drakkar Express. Beide attracties zijn afkomstig van de Franse bouwer Soquet. Met zijn prachtig gethematiseerde station en lifthill is 1066 ongetwijfeld de blikvanger van dit park. Maak op deze attractie een duik doorheen de Middeleeuwen. Drakkar Express bevindt zich dan weer in Viking thema gedeelte. In deze zone opende dit jaar nog een nieuwe Thrill ride genaamd Miollynr, een Air Racer. Thrill vind je ook op Eretic, een Frisbee attractie. Ben je meer fan van waterattracties, check dan zeker eens de attractie Kaskade. Verder biedt het park heel wat familiale attracties aan zodat het hele gezin kan genieten van een dagje pretparkplezier. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Themeparkfreak Timothy ter plaatse maakte.