Foto’s: Family Park (Monts)

Family Park opende vorig jaar haar deuren op haar nieuwe locatie in Monts. Dit gebeurde met twee achtbanen. Een Big Apple achtbaan Family Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group en Gold Rush, een Four Man Bob van de Duitse fabrikant Zierer. Verder staan hier nog een vliegtuigmolen, een Afterburner, reuzenrad, boomstammetjes, schommelschip, zweefmolen, springkastelen en een carrousel.

Het Franse Family Park ligt net ten zuiden van de stad Tours en vlak naast de autosnelweg A10. Family Park is eigenlijk een pretpark dat in 2020 opende, maar toch al langer bestaat. Het park begon uit haar eigen voegen te barsten op haar vorige locatie; daarom besloot het park om Parc de la Récréation op te kopen en met hebben en houden naar daar te verhuizen. In Family Park staan er twee achtbanen. Het gaat over Family Coaster, een Big Apple-achtbaan en Gold Rush. Deze Gold Rush is een Four Man Bob van Zierer. Ook deze achtbaan is het gewend om te verhuizen, want ze heeft vóór haar komst in 2020 naar Family Park al op zeven andere plaatsen haar rondjes gedraaid waaronder Movie Park Germany, Alton Towers en Flamingo Land.

We begonnen onze vakantie in het gloednieuwe Family Park, dat nog maar enkele weken geopend was nadat het van locatie veranderd was. Tot en met 2019 was het te vinden in Saint-Martin-le-Beau, maar Family Park verhuisde naar het voormalige Parc de la Récréation in Monts, zo’n 35 kilometer van haar originele locatie. De grootste reden van ons bezoek was de nieuwe blikvanger Gold Rush, een Four Man Bob gebouwd door Zierer die hier aan zijn 9ste leven begon na onder andere nog in Movie Park Germany, Alton Towers, Flamingo Land en Loundoun Castle te hebben gestaan. De achtbaan was al meer dan 10 jaar buiten gebruik, dus het was dan ook een erg grote en aangename verrassing toen Family Park aankondigde deze attractie gekocht te hebben. Helaas voor ons was de attractie gesloten tijdens ons bezoek wegens een incident enkele dagen ervoor. Uiteindelijk bleken we één dag te vroeg te zijn geweest, want de dag erna ging de rollercoaster opnieuw open voor het publiek.

Afgelopen zomer bezocht Themeparkfreak Dries het nieuwe Franse pretpark Family Park. Dit park werd opgericht op de locatie van Parc de la Récréation dat opgekocht werd door de eigenaars van Family Park, dat op dat ogenblik op een andere locatie gelegen was, maar te klein werd. Het parkje biedt voornamelijk familiale attracties aan, waaronder twee achtbanen. De kleinste achtbaan is een zogenaamde Big Apple. De grootste achtbaan kocht men tweedehands, of moeten we negende hands zeggen? Want ze kende al een behoorlijk verleden. En de geschiedenis van Gold Rush blijkt nog uitgebreid te worden, want de baan staat opnieuw te koop.