Foto’s Europa-Park

Themeparkfreak Gregory en Hannelore trokken samen met wat familieleden naar Europa-Park. Het Duitse pretpark resort steekt in een winters jasje en heeft zowat het complete park versierd met kerstgerief. Ze konden er ook genieten van heel wat leuke attracties zoals Arthur, Wodan en Blue Fire. Uiteraard mocht een ritje op Silver Star niet ontbreken om de dag compleet te maken. Wanneer het donker wordt schieten er duizenden lichtjes aan. Voorin het park kun je genieten van een gezellige kerstmarkt. Gregory nam enkele foto’s.

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn broer en hun zoontjes op trip doorheen Duitsland. Een van de parken waar ze halt hielden was Europa-Park. Dit park samenvatten in enkele zinnen is bijna onmogelijk door het grote aanbod. Onder de belangrijkste achtbanen vind je hier Silver Star, Blue Fire en de houten achtbaan Wodan. Maar je kan hier zoveel meer beleven dan enkel achtbanen. Denk maar aan Darkrides Piraten in Batavia, het Flying Theater Voletarium of de vele waterattracties.

Op het einde van hun rondreis in Duitsland besloten Themeparkfreaks Hannelore en Gregory hun reis te beëindigen met 2 dagen Europa-Park. Ze hadden een overnachting in Hotel Colosseo, dat zoals de naam al doet vermoeden in het teken van het Colosseum in Rome staat. Beiden gingen ze ook eens kijken bij de andere hotels, die stuk voor stuk prachtig gethematiseerd zijn. Uiteraard waren ze hier niet voor de hotels maar voor het park waar je enkele topattracties kunt terugvinden. Denk maar aan Blue Fire, Wodan, het Voletarium of Piraten in Batavia. In Europa-Park vind je er fantastische achtbanen, prachtige darkrides en kletsnatte waterattracties. Dit alles in prachtige themagebieden waar de details je om de oren vliegen. Gregory nam enkele leuke foto’s van dit grote pretpark.

Halloween nadert met rasse schreden en zo ook in Europa-Park! Themeparkfreaks Lies & Dimitri trokken richting Rust om het park in zijn herfstkleuren & Halloweenkleedje te ontdekken. Het park lag vol met talloze pompoenen en ook de andere Halloweendecoratie was aanwezig. In het park genoten ze van attracties zoals Silver Star, Wodan en Blue Fire. Maar ook de opnieuw opgebouwde attractie “Piraten in Batavia” konden zij uittesten. Geniet mee in dit fotoalbum!

In augustus besloot Themeparkfreak Gregory om samen met zijn vrouw Hannelore een bezoek te brengen aan het grootste pretpark van Europa en bovendien ook in het thema van Europa, namelijk Europa-Park. Hier kun je te voet reizen van Frankrijk naar Griekenland reizen. Of rijd je met een monorail van Duitsland naar Portugal. Je vindt in dit fantastische park 14 achtbanen, een paar natte waterattracties en veel darkrides. Daarnaast kun je elk land gemakkelijk herkennen aan de mooie gebieden die ze na gemaakt hebben. Ondertussen was Piraten in Batavia ook weer geopend en konden we genieten van onze eerste keer Eurosat. Geniet mee van dit park met enkele foto’s.

Europa-Park is het grootste en bekendste pretpark van Duitsland waarbij de bezoekers vlot van Frankrijk naar Griekenland of Zwitserland kunnen reizen. Het park heeft voor elk wat wils waaronder 13 verschillende achtbanen en heel darkrides. Dit jaar werd het vernieuwde “Piraten in Batavia” geopend die volledig werd verwoest na de brand in 2018. Daarnaast werd ook het Scandinavische gebied vernieuwd en bouwde men zelfs een nieuwe darkride die gebaseerd is op Snorri, de mascotte van het nieuwe waterpark Rulantica. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten 3 dagen door in het resort van Europa-Park en brachten onderstaande foto’s mee.

Themeparkfreak Tristan trok naar Europa-Park waar ’s avonds de horror toe sloeg tijdens de Traumatica Horror Nights. Tijdens deze enge avonden heeft het kwade de wereld overgenomen. Vijf rivaliserende groepen vechten dan om de macht. The Fallen, The Pack, Ghouls, Resistance en Shadows zijn de bendes die zorgden voor de ervaring, dit alles wordt aanschouwd door hoofdpersonage Myra Moon Mistress.

Themparkfreaks Timothy, Tristan & Han trokken onlangs naar het Duitse resort Europa-park. Rulantica was helaas nog niet geopend, maar het gezelschap kon zich uitermate vermaken in het gigantische pretpark zelf. Zo maakten ze verschillende ritjes op alle achtbanen in het park waaronder Silver Star, Wodan, Matterhorn Blitz & Schweizer Bobbahn, maar namen ook een kijkje bij de verschillende waterattracties zoals Poseidon. Zo herontdekten ze dat Atlantica supersplash, na heel wat bezoekjes aan dit toffe resort, toch nog steeds de nodige kriebeltjes in de buik wist op te wekken. Timothy maakte voor het eerst een ritje op de attractie Arthur en Tristan ging naargeestig op zoek naar de vleugels in het Griekse themagedeelte. Han had dan weer alle darkrides hoog op haar verlanglijstje gezet en kon ze nu van naderbij bekijken. De recent aangepaste Eurosat - CanCan Coaster & de Flying theather -simulator Voletarium mochten uiteraard niet ontbreken tijdens dit bezoek.

Europa-park staat in oktober opnieuw volledig in het teken van Halloween. 180 000 pompoenen zorgen ervoor dat het park een unieke sfeer uitstraalt, waarin zowel jong als oud zich kan vermaken. Enkele attracties en shows zijn voor de gelegenheid ook omgetoverd tot ware griezelspektakels. Als voorproefje op de Horror Nights – Traumatica kan je vanaf 12 jaar al een spookhuis bezoeken in het Griekse themagebied. Dit jaar is de grootste nieuwigheid van het park Eurosat – CanCan Coaster, waarbij de achtbaan in de bekende bol volledig werd vernieuwd en in een nieuw kleedje werd gestoken. Themeparkfreaks Greet en Michael gingen de Halloweensfeer opsnuiven in het grootste pretpark van Duitsland en namen onderstaande foto’s mee.

Tijdens de Halloween Nights – Traumatica nemen vijf rivaliserende groepen het tegen elkaar op in een strijd om de macht. Deze vijf groepen hebben ook elk hun eigen spookhuis gekregen in het park. Daarnaast is er ook een ijsshow en kan je een ritje maken op Pegasus, Matterhorn Blitz en Fluch der Kassandra. Themeparkfreaks Greet en Michael bezochten onlangs voor het eerst dit sfeervolle evenement en brachten deze foto’s mee.

Themeparkfreaks Dimitri en Bob trokken in juni een weekendje naar Europa-Park, waar ze kampeerden onder de achtbaan Silver Star. Het park straalde alweer een hoop gezelligheid uit en biedt een mooie waaier aan attracties aan. Bij de blikvangers is Silver Star ongetwijfeld de grootste, deze achtbaan van 72 meter hoog werd gebouwd door B&M. Een andere topper is de gelanceerde achtbaan Blue Fire, gebouwd door Mack Rides, welke ook het park bezit. Ook de houten, achtbaan Wodan levert heel wat plezier op, deze werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Wie op warme dagen op zoek gaat naar verfrissing vindt deze in attracties als Tiroller Wildwasserbahn, een boomstamattractie en Fjord Rafting, een Rapid River. Nog meer water vindt je bij Atlantica Supersplash en watercoaster Poseidon. Maar er is uiteraard veel meer te vinden in dit park, er zijn ook allerlei darkrides als Geisterschloss en Picolo Mundo. Wie houdt van de film Arthur kan dan weer terecht in de darkride/achtbaan Arthur The Ride.

Themeparkfreak Maarten trok samen met zijn vrouw en twee familieleden richting het prachtige Europa-Park. Vorige keer was de achtbaan Arthur nog net niet geopend en die schade moest ingehaald worden. Natuurlijk zijn toppers als Blue Fire, Wodan en Atlantica Supersplash ook heel leuk meegenomen. De grote verrassing was echter de nieuwe Voletarium. Geniet vooral mee van alle foto’s.

Themeparkfreaks Dimitri, Dwainie en Dries bezochten het grootste themapark van Duitsland, namelijk Europa-Park . Dit park staat al jaren garant voor een dag vol leuke attracties en shows. De grote blikvangers in het park zijn ongetwijfeld de Mega Coaster Blue Fire en Hyper Coaster Silver Star, maar ook de houten achtbaan Wodan blijft enorm populair. Wie houdt van waterattracties moet zeker de Watercoaster Posseidon of Super Splash Atlantica eens proberen. Wie het liever rustig aan doet kan plaats nemen in één van de vele darkrides in het park of bijvoorbeeld in het nieuwe Flying Theater Voletarium.

De Duitse gemeente Rust kan je niet bepaald meer een rustig dorp noemen. Het is de thuisbasis van Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark. Met maar liefst elf zuivere achtbanen en twee uit de kluiten gewassen waterattracties op de teller mag het park zichzelf kronen tot het park met de meeste achtbanen in Europa. Onder het attractieaanbod vinden we eveneens de Silver Star; de tweede hoogste achtbaan van Europa (73m). Dit jaar opende het park een gloednieuwe panoramavliegsimulator. In 2018 zal het resort uitbreiden met een extra hotel en een waterpark. Wildebras en Themeparkfreak Benjamin bezochten afgelopen lente dit Europese achtbaanwalhalla.

Themeparkfreaks Matthieu en Jonathan trokken richting het Zwarte Woud in Duitsland, waar ze Europa-Park bezochten. In dit park vind je enorm veel familiale attracties en maar liefst 13 achtbanen. De grootste en meest in het oog springende zijn ongetwijfeld de Mega Coasters Silver Star, een achtbaan van B&M die deels over de rijbaan en parking gaat en Blue Fire, een gelanceerde achtbaan met meerdere inversies. Blue Fire werd gebouwd door Mack Rides, die tevens de eigenaars zijn van het park. Wie een liefhebber is van hout moet zeker een ritje maken op Wodan, een prachtig aangeklede houten achtbaan, gebouwd door GCI.

Themeparkfreak Bert verbleef met zijn gezinnetje bij Europa-Park afgelopen zomer en woonde de zomershow Imperio bij in hotel Colosseo. In de Italiaanse ambiance van de piazza van het viersterren superior hotel "Colosseo" neemt de nieuwe zomershow "Imperio" het publiek mee op reis naar de oude stad Pompeï. Het binnenplein van het hotel verandert iedere avond in een groot theater met dans en acrobatiek van wereldklasse. De adembenemende mix van zang en effecten zal de toeschouwers betoveren. Met behulp van de modernste projectietechnieken en bijzondere acrobatiek vertelt "Imperio" het verhaal van de ondergang van Pompeï dat door een uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus verwoest werd. De kenmerkende colloseumboog van het Colosseo verandert daarbij in de antieke stad aan de golf van Napels. Internationale artiesten zorgen voor artistieke hoogtepunten. Opzwepende dansen en spectaculaire vuur- en lichteffecten maken de voorstelling compleet. "Imperio" zorgt gegarandeerd voor een avond vol vertier.

Themeparkfreak Bert trok met zijn gezinnetje naar het Duitse themapark Europa-Park. Zijn keuze voor dit park is snel gemaakt als hij een uitstap plant om met het hele gezien van te genieten, dankzij het familiale karakter van dit park. Dit jaar nog opende het park een totaal vernieuwd kindergebied met Ierland, een plek waar de kids zich volledig konden uitleven. Natuurlijk genoot Bert ook van de grote attracties als Silver Star, Blue Fire, Wodan en de vele waterattracties.

Ook in Europa-Park weet men wat Kerstmis vieren is, tijdens deze periode heropend het park. Heel wat toppers, waaronder Wodan en Blue Fire zijn deze dagen geopend, extra is het Belle-Vue reuzenrad. In het park vind je duizenden lichtjes terug die de magie ’s avonds echt tot leven brengen. Verder tooien honderden kerstbomen het park en is er heel wat extra decoratie. Onze reporter Dries trok naar het park en bracht heel wat foto’s mee.

Europa-Park is gelegen in het Duitse dorp Rust, niet ver van het Zwarte Woud. Dit is een van de grootste resorts van Europa en viel al meermaals in de prijzen. Het park ontstond als openlucht showroom van Mack Rides maar groeide uit tot een indrukwekkend themapark. Enkele blikvangers zijn ongetwijfeld Wodan, een houten achtbaan van GCI, Blue Fire, een gelanceerde achtbaan van Mack Rides en Silver Star, een mega coaster Van B&M. Themeparkfreak Sam trok naar het park en bracht heel wat foto’s mee.

Europa Park, het meest gewaardeerde park van Europa. In dit park vindt je vele toppers terug, denk maar aan Blue Fire, Wodan Timburgcoaster, Silver Star en tientallen andere. dit jaar opende het park een volledig nieuw indoor gebied, met een nieuwe Achtbaan/darkride. Arthur.

Tijdens deze winterse dagen is een van de grootste, en mogelijk het beste pretpark van Europa opnieuw geopend. Het park biedt op deze bijzonder veel extra entertainment aan.

Europa Park, een van de beste parken van Europa, geen wonder dat dit park elk jaar opnieuw bezoekersrecords blijft breken. De Themeparkfreaks trekken hier dan ook telkens weer met heel veel plezier naartoe en brengen mooie foto's mee.