Foto’s Djurs Sommerland

Djurs Sommerland opende dit jaar haar nieuwe Dinosaurland zone, met daarin een achtbaan, rondritje en grote speeltuin. Themeparkfreaks Bob en Tristan gingen het nieuwe gebied ontdekken tijdens hun bezoek. Natuurlijk biedt het park heel wat meer dan enkel de nieuwigheden, zoals een Oosters gebied met daarin toppers als de achtbaan DragenKonge en de frisbee attractie Tigeren. Nog meer achtbaangeweld vind je bij de gelanceerde achtbaan Juvelen en de Mega Lite achtbaan Piraten, allen toppertjes. Meer dan redenen genoeg om na drie jaar opnieuw een bezoekje te plannen.

Niet ver van het Deense Aarhus bevindt zich Djurs Sommerland. Een pretpark dat een mooi aanbod aan verschillende attracties heeft. Verschillende achtbanen verwelkomen de credithunters, en de andere liefhebbers ook natuurlijk, voor een leuk ritje. Echte aanraders zijn twee Intamin-coasters. Piraten is een snelle coaster vol airtimemomenten en leuke onverwachte bochten. Juvelen is een coaster met quads als treintjes die je tot twee keer toe lanceert voor een pittige, maar toch familiale rit met een grote herhalingswaarde. Voor de kleinsten is er ook een leuke coaster voorzien. Voor wie nog iets anders wil, geen paniek. Het aanbod in dit park is heel compleet met onder andere een zeer krachtige Giant Frisbee, een leuke droptoren, een nostalgische zweefmolen en nog veel meer. Wie ‘s middags honger heeft kan terecht in een van de vele horecapuntjes. Wil je je een echte Deen voelen? Neem dan je eigen BBQ vlees mee en geniet van een ware barbecue die je zelf bedient op een van de picknickweides. Themeparkfreaks Matthieu en zijn vrouw Isabel maakten in augustus een rondreis door Denemarken en bezochten dan ook enkele pretparken. Djurs Sommarland mocht de spits afbijten! Hierbij enkele foto’s van een spetterende dag!

Met achtbanen als Piraten, Juvelen en Dragenkongen is Djurs Sommerland zeker een must do voor pretparkliefhebbers die richting Denemarken trekken. Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Nathan, Kevin, Tim, Jasper en Lennert zetten het dan ook op hun planning en konden er een hele dag genieten van de vele attracties die het park rijk is. Behalve de drie eerder vermelde achtbanen, opende het park onlangs ook een gloednieuwe Gyro Swing, die je rond draait en hoog boven de grond doet zweven, een ware adrenalinekick.

Wie Denemarken bezoekt en op pretparktrip gaat, moet zonder twijfel ook halt houden bij Djurs Sommerland. Themeparkfreak Tristan bezocht afgelopen zomer dit park met zijn vriendin Han. De grote blikvanger in dit park is ongetwijfeld de Intamin achtbaan Piraten, maar ook de gelanceerde achtbaan Juvelen is een must do. Met DrageKongen opende het park vorig jaar nog een leuke hangende achtbaan van dezelfde Zwitserse bouwen, dit jaar opende het park een meer bescheiden familie achtbaan met Jungle Rally. Deze laatste kwam uit de fabriek van Zierer.

Themeparkfreaks trok in 2015 doorheen Denemarken om daar de verschillende pretparken te bezoeken. Djurs Sommerland is een van de belangrijkste pretparken in Denemarken en dus konden we het pretpark niet laten liggen. Bert legde onze trip vast op foto en zorgde voor heel wat leuke foto’s. Djurs Sommerland telde tijdens ons bezoek 5 verschillende achtbanen. Ondertussen zijn dat er al zelf 7 geworden. Het pretpark staat bekend om achtbanen zoals Piraten, Juvelen en Skatteøen. Piraten is een Mega-Lite achtbaan van Intamin Amusement Rides, een achtbaan type dat niet overkop gaat maar toch heel wat thrill aanbied. Desondanks is de instapdrempel vrij laag, waardoor heel het gezin er plezier in kan beleven maar ook eveneens thrill seekers aan hun trekken komen. Eigenlijk is dit het handelsmerk van pretpark: alle toppers bieden thrill en zijn desondanks geschikt voor heel de familie. Zo ook voor de quad coaster Juvelen. De achtbaantrein wordt tijdens de rit tot 2 maal toe gelanceerd en maakt vele bochten laag tegen de grond die het snelheidsgevoel nog groter maken. Een achtbaantype dat Intamin niet zo veel bouwde en dat is echt doodzonde. Skatteøen is een watercoaster van Mack Rides die de bezoekers na het achtbaangedeelte met een grote plons verkoelen in het water.

Djurs Sommerland is een gezellig park in Denemarken. Hun bekendste achtbaan is ongetwijfeld Piraten, maar dit park biedt veel meer dan dat...