Foto’s Diergaarde Blijdorp

Themeparkfreak Maarten trok onlangs met zijn gezin naar Diergaarde Blijdorp, een dierenpark dat gratis te bezoeken was voor hen, dankzij hun Planckendael abonnement. Ze kozen jammer genoeg net een zeer drukke dag uit, maar konden toch genieten van hun dagje. Een parkmap gebruiken leek best aangewezen, aangezien het park heel wat weggetjes heeft. Het park wertke op het moment van hun bezoek aan het Gelada verblijf, dat er al mooi begon uit te zien, maar jammer genoeg nog niet geopend was. . In het park zie je veel toppers zoals haaien, ijsberen, komodovaranen, leeuwen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, gorilla's en twee soorten neushoorns. Een aanrader dus.

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Deze zoo is gelegen in Rotterdam en is onderverdeeld in meerdere themagebieden als Oceanium waar je haaien en andere zeedieren kan ontdekken, de Savanne waar zebra's, struisvogels en verschillende antilopensoorten wonen. In Amazonica vind je dan weer heel veel vlinders in een subtropische serre, waar ook pijlroggen, piranha’s en anaconda’s leven. Michael en Greet bezochten dit dierenpark en maakten heel wat leuke foto’s.

In de wijk Blijdorp in Rotterdam Noord ligt Diergaarde Blijdorp: een dierentuin waarin alle werelddelen worden vertegenwoordigd. Zo is er bijvoorbeeld de Afrikaanse Savanne met gorilla Bokito en zijn familie, het geheel overdekte Oceanium of de Aziatische Jungle Trek. Tevens bevindt zich hier het grootste vlinderparadijs van Europa: Amazonica. Met tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen, duizenden Zuid-Amerikaanse vlinders, anaconda's en bijtgrage piranha's. Een van de nieuwe aanwinsten in Diergaarde Blijdorp is de zwarte neushoorn, die voor het eerst in 50 jaar weer in Diergaarde Blijdorp te bewonderen is. Onze reporter Maarten trok met zijn gezinnetje naar het park en bracht heel wat foto’s mee.