Foto’s De Zonnegloed

In het West-Vlaamse Vleteren ligt een klein bescheiden dierenparkje met de naam “De Zonnegloed”. De Zonnegloed is geen dierentuin zoals een ander want dit is een sanctuary, een plek waar verwaarloosde, verbannen en/of mishandelde dieren terecht kunnen. Dit park is ook een lange tijd gesloten geweest door de coronacrisis en heeft zelfs groenten en fruit gevraagd bij de fans van het park. Uiteindelijk mochten ze halverwege februari terug open en een maand later besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore het park een bezoekje te brengen. Het park heeft een veel verschillende dieren waaronder heel wat vogelsoorten. Er zijn echter ook heel wat grotere dieren zoals zebra’s, Schotse hooglanders en zelfs bruine beren. Themeparkfreak Gregory zorgde voor enkele mooie foto’s.

In het West-Vlaamse Oostvleteren kunnen dierenliefhebbers een bezoekje brengen aan Sanctuary De Zonnegloed. Met het woord dierenliefhebbers gebruiken we de juiste term, want deze dierentuin is veel meer dan een klassieke zoo. Als je naar De Zonnegloed gaat, dan breng je een bezoekje aan wel meer dan honderd geredde dieren. Het is namelijk een toevluchtsoord (Sanctuary) voor mishandelde, verwaarloosde of verbannen dieren. Hier vinden de viervoeters of gevleugelde beesten een definitieve en veilige thuis. De Zonnegloed kreunde begin dit jaar nog onder de meedogenloze coronacrisis en zocht extra steun bij het grote publiek. Het vroeg om vrije giften, waaronder zelfs groenten en/of fruit om aan de dieren te geven. We brachten onderstaande foto’s mee voor jou, maar we moedigen alvast iedereen aan om ook een bezoekje te brengen aan De Zonnegloed.

Na een lange lockdownperiode mochten de dierenparken en musea opnieuw de deuren openen. Voor ons natuurlijk de ideale gelegenheid om nogmaals een bezoek te brengen aan De Zonnegloed om zo dit kleine parkje te steunen in deze moeilijke periode. Dit dierenpark in Vleteren is een opvangcentrum voor verwaarloosde en gewonde dieren om hen zo een mooie laatste rustplaats te geven. De laatste jaren heeft men heel wat geïnvesteerd in het park en ook op dit moment is men bezig met het bouwen van nieuwe verblijven voor katachtigen. Themeparkfreaks Michael en Greet brachten onderstaande foto’s mee van hun dagje uit.

De Zonnegloed, gelegen te Vleteren, is een sanctuary voor verwaarloosde dieren. Ze bieden een plaats voor dieren die nergens anders terecht kunnen en geven hen dus een mooie en warme thuis. Wat ooit is begonnen als een educatieve kinderboerderij is dus ondertussen uitgegroeid tot iets veel groter. Naast heel wat apen en vogels kan je in het park ook enkele grotere dieren vinden waaronder zebra’s en beren. Daarnaast is het park ook bezig met enkele uitbreidingen waardoor het binnenkort katachtigen kan verwelkomen waaronder de leeuw. Themeparkfreaks Greet en Michael trokken onlangs naar dit charmante dierenpark en brachten onderstaande foto’s mee.

De Zonnegloed vzw - Wildlife Rescue & Education farm is een opvangcentrum/toevluchtsoord voor verwaarloosde en in beslag genomen wilde dieren. Dieren met een minder kleurrijk verleden die niet terug naar de natuur kunnen, geven we een nieuwe thuis voor de rest van hun leven. Dit is een Sanctuary. In het opvangcentrum leven de dieren in ruime verblijven en krijgen ze de beste zorgen. Onze reporter Timothy maakte een mooie fotoreportage van het park.

De Zonnegloed is niet zomaar een dierenpark. Haar populatie aan dieren is hoofdzakelijk opgebouwd met wilde dieren die niet meer terug in de natuur kunnen. Ze komen uit diverse Europese opvangcentra. We bieden ze een warme thuis aan voor de rest van hun leven. Een plaats waar dieren deze kansen krijgen, noemt een Sanctuary. Dit betekent een veilig nest, een warme thuis. Vandaar de naam De Zonnegloed. In Europa is De Zonnegloed hierin uniek. Met uw bezoek beleef je niet alleen een leuke een leerzame dag, maar steun je ook de werking van De Zonnegloed vzw in haar werk om dieren te redden. De Zonnegloed is meer dan alleen leuke dieren. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de speeltuintjes. De vele doe-dingetjes gelinkt aan de dieren van het park laten kinderen, bewegen, fantaseren, lachen en ontdekken. Benny trok naar het park en bracht heel wat prachtige foto’s mee.