Foto’s De Efteling

Themeparkfreaks Bob en Jonathan trokken in december naar het Nederlandse pretpark Efteling waar het nieuwe horecapunt Bäckerei Krümel geopend werd. Een bakkerij die er meer dan mooi uitziet en lekkere gebak aanbiedt. Na ons buikje rond gegeten te hebben trokken we het park in om van de attracties te genieten. We maakten ritjes op onder andere de Dive Coaster Baron 1898, De Vliegende Hollander, Python en Vogel Rok en waagden ons zelfs in de bootjes van Piraña.

Eind juni trokken Themeparkfreaks Gregory en Hannelore naar de Efteling. Ze konden er genieten van topattracties zoals Baron 1898, Joris & de Draak of de Python. Het park staat volledig in het teken van sprookjes en legendes. Zo heb je het prachtige Sprookjesbos en is er dan de knappe attractie De Vliegende Hollander die een achtbaan combineert met darkride en waterattractie. Zo vind je in het hele park attracties met een verhaallijn. Geniet mee van deze sprookjesachtige dag met dit fotoalbum.

Aangezien Bobby Turbo zijn bingo in het Nederlandse pretpark Efteling verloor toen de dubbele achtbaan Max & Moritz geopend werd en hij ook wel stiekem benieuwd was naar deze nieuwkomer, trok hij samen met Eftelgekkie Benjamin naar het park. Uiteraard werden meteen beide kanten van deze amusante baan gedaan, maar ook de talrijke andere attracties die het park rijk is. We maakten ook nog snel een afscheidsritje op Polka Marina die weldra het park verlaat en konden kennismaken met de aangepaste Aquanura fonteinshow, die in het teken staat van de Nederlandse zanger Guus Meeuwis.

Themeparkfreaks Greet en Michael trokken met hun abonnement naar een wereld vol wonderen. De grootste reden hiervoor was om de gloednieuwe achtbaan Max en Moritz uit te testen. Natuurlijk werd ook een bezoekje gebracht aan de gevestigde waarden van het park zoals Baron 1898, Droomvlucht en Symbolica. Onderstaande foto’s geven een mooi impressie van hun dagje.

Onlangs nodigde de Efteling ons uit om de bouwwerf van de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz te bezoeken. Tijdens dit bezoek konden we zien hoe het eerste treintje op de baan geplaatst werd. Een zeer bijzonder moment en een belangrijke mijlpaal in de bouw. Na het persgebeuren mochten we de rest van het park gaan verkennen. En uiteraard genoten we van alle attracties zoals de achtbaan Baron 1898, waarbij je een verticale vrije val maakt en watercoaster Vliegende Hollander. Nog meer adrenaline voelden we stromen in de houten achtbaan Joris en de Draak. Ook aan darkrides is er geen gebrek in dit park, denk maar aan klassiekers als Fata Morgana en Droomvlucht, of de moderne darkride Symbolica.

Ergens in februari trokken we met ons abonnement in de hand richting de Efteling. We hadden geluk, Joris & De Draak was net terug open na zijn onderhoudsbeurt. Daartegenover stond wel dat we het zonder De Vliegende Hollander moesten stellen. Zoals gehoopt was het rustig in het park. We hadden ruim voldoende tijd. Zo konden we ook eens genieten van de Eftelingdingen die er op andere dagen er wat overschieten: Het Volk van Laaf, het Efteling Museum en een pannenkoek van Polles Keuken.

Het Nederlandse pretpark de Efteling is het hele jaar door op alle dagen geopend. Tijdens de winter maakt het park zich op voor de jaarlijkse Winterefteling. Tijdens dit evenement wordt het park omgetoverd tot een kleurrijke wintereditie van het park. De vogel van Vogel Rok krijgt een sjaal en een muts, maar ook enkele figuurtjes uit het sprookjesbos worden extra warm ingeduffeld. Daarnaast biedt het park ook enkele tijdelijke lekkernijen aan, zoals stroopwafels. Enkele Themeparkfreaks waren toe aan een (nieuw) abonnement van het park en maakten er die dag onderstaande foto’s. Op het beeldmateriaal kunnen we ook enkele vorderingen gadeslaan van de bouwwerken voor de nieuwe attractie Max & Moritz.

Op 3 april 2019 werden de Diamond ThemePark Awards uitgereikt, gastpark van dienst was dit jaar de Efteling. Dit park kwam als een van de grote winnaars uit de bus met meerdere awards, waaronder die van beste pretpark Nederland. Andere grote winnaars waren Pairi Daiza en Walibi Belgium als beste Belgische pretpark. Als jurylid was ook Themeparkfreaks aanwezig tijdens de feestelijke uitreiking. Na het ceremoniële gedeelte trokken we ook het park in, om een leuk fotoalbum samen te stellen.

Themeparkfreaks Greet en Michael brachten onlangs naar jaarlijkse gewoonte een bezoekje aan de Efteling. Tijdens dit bezoek konden ze nog afscheid nemen van de Bob en De Oude Tufferbaan voor deze vervangen worden door hun waardige opvolgers. Daarnaast moesten er natuurlijk ook ritjes gemaakt worden op klassiekers zoals Fata Morgana, Carnaval Festival en Vogel Rok, maar natuurlijk ook de nieuwste toevoeging Symbolica. Geniet hieronder mee van de vele foto’s die ze meebrachten van hun weekend.

Themeparkfreak Dimitri trok samen met Lien & Annelies naar de Efteling. Het nieuwe pretparkseizoen staat nog maar in zijn kinderschoenen maar parken zoals de Efteling blijven heel het jaar open. Hierdoor is er altijd wel wat in onderhoud, ook deze keer kregen ze als één van de eerste bezoekers de voltooide vernieuwde achtbaan Python te zien die heel wat testrondjes draaide die dag! Geniet met ons mee van de leuke foto’s die ze ter plekke maakten!

Themeparkfreak Dimitri bezocht onlangs de Winter Efteling. In deze periode is het park prachtig verlicht en versierd. Overal verspreid zijn er haardvuren te vinden om lekker op te warmen en kan je in een van de vele stalletjes terecht waar wat meer seizoen gerichte horeca aangeboden wordt. Geniet lekker mee in dit fotoalbum!

Themeparkfreaks Dimitri en Dwainie bezochten onlangs het Nederlandse park Efteling, gelegen in Kaatsheuvel. Het park opende dit jaar, omwille van de verjaardag de langverwachte darkride Symbolica. Bij deze darkride ga je op audiëntie bij Koning Pardulfus. Ook beleefden ze veel plezier op de nieuwste achtbaan van het par Baron 1898. Deze opende in 2015 als eerste B&M achtbaan van de Benelux en neemt je mee voor een duik doorheen een tunnel. Ook Joris en de Draak is meer dan een ritje waard. Bij deze racende houten achtbaan race je tegen elkaar in de water of vuur kant. Maar Efteling is meer dan achtbanen natuurlijk. Denk maar aan het sprookjesbos of de vele Darkrides, die je in een andere wereld doen terechtkomen zoals Fata Morgana of Droomvlucht.

Een laatavond-opening en Symbolica nog uittesten, twee goede redenen voor Themeparkfreak Bob om een tripje richting de Efteling te plannen. Tijdens de zomernocturne wordt in het park een Negen Pleinen Festijn georganiseerd. Dat betekend dat er op negen pleinen in het park voor extra animatie wordt gezorgd, gaande van Capoeira dansers tot zangers en zangeressen. Maar de Efteling biedt zoveel meer dan enkel het entertainment. We genoten van de Darkrides Droomvlucht en Fata Morgana en het draaiende huis Villa Volta. Ons achtbaanhartje werd warm van ritje op Vogel Rok, Joris en de Draak en Baron 1898. Geniet mee van onze dag in dit leuke fotoalbum

Ter herdenking van een goede vriend en gewaardeerd teamlid waarvan we vorig jaar afscheid moesten nemen, trokken we naar de Efteling om hem te eren in zijn favoriete park. Zijn vader Philip zorgde voor de organisatie, waarin een verrassing zat in de vorm van een ERT op Vogel Rok. We genoten met volle teugen van alle attracties die het park te bieden had, alles met Jonas in onze gedachten.

De Themeparkfreaks trokken naar de Efteling, waar ze verwacht werden bij de voorlezingen van sprookjes door bekende Nederlanders. Deze werden georganiseerd door het park in samenwerking met de van Stichting Lezen & Schrijven en dit in het kader van de Week van de Alfabetisering. Deze stichting tracht bij jonge kinderen de interesse voor het (voor)lezen te stimuleren. Hiermee wil men de laaggeletterdheid voorkomen. 14% van alle kinderen in Nederland loopt het risico om later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Na de voorlezingen verkenden we de rest van het park met topattracties als Vliegende Hollander, Baron 1898, Fata Morgana en Joris en de Draak.

Themeparkfreak Maarten trok met zijn gezinnetje richting Kaatsheuvel waar hij de Efteling bezocht. Tijdens zijn dagje werd heel wat tijd besteed aan het Sprookjesbos, om de kleine Thimo en Mateo te plezieren. Maar ook de volwassenen betreden graag een attractie uiteraard. En zo kwamen ook de achtbanen Joris en de Draak, Python en uiteraard de nieuwe Baron 1898 aan bod. Maarten bracht leuke foto’s mee van zijn dagje.

Themeparkfreak Matthieu trok onlangs naar de Efteling. De Efteling is de laatste jaren flink gaan investeren, zo opende het park vorig jaar de Dive Coaster Baron 1898. Ook dit jaar opende in het park een mooie aanvulling met het sprookje Pinokkio. Alsof dat nog dat nog niet genoeg is, is de bouw van Symbolica begonnen. De duurste investering in de geschiedenis van het park. Deze darkride zal ongetwijfeld hoge ogen gooien bij opening. Matthieu trok met zijn camera in de hand door het park en bracht heel wat foto’s mee van de nieuwigheden en bouwwerken.

De komst van Baron 1898 is ongetwijfeld voor velen de hoofdreden geworden om richting Kaatsheuvel te trekken. Ook wij trokken naar de Efteling, waar we genoten van heel wat ritjes op deze super achtbaan. Naast Baron 1898 blijven achtbanen als Bob, Joris en de Draak en Python uiteraard ook voor de nodige kriebels zorgen. Maar ook de darkrides Droomvlucht, Villa Volta en Fata Morgana blijven toppers.

De eerste zonnestralen daalden neer, de Themeparkfreaks popelden dan ook om opnieuw in een achtbaan te kruipen. Efteling werd ons speelterrein voor een dag, met de vele leuke attracties leuke achtbanen en heel wat sfeer is dit de perfecte keuze om een warme lentedag door te brengen. We stonden uiteraard ook even stil bij de bouw Van Baron 1898

Winter in de Efteling dat betekend heel wat extra aankleding, extra animatie en een mooi verlicht park.

Knetterende hardvuurtjes, een ijspiste, een prachtig verlicht park en een gospelbandje, dat is het recept van een dagje Winterefteling. We trokken naar het park en genoten van achtbanen als Joris en de Draak, Python, Vogel Rok en Bobbaan. We laten jullie graag meegenieten van onze dag in dit fotoalbum

Elk jaar opnieuw zorgt men in de Winter Efteling voor heel wat extra sfeer en entertainement. Enkele Themeparkfreaks gingen die sfeer opsnuiven en maakten leuke foto's voor jullie.

Tijdens de Zeven Mijls Zomer in de Efteling gebruikt het park elk plein om extra entertainment te voorzien. Ze zorgen ook voor mooie verlichting, waardoor het park na zonsondergang nog magischer wordt als het al was.

Net over de Nederlandse grens ligt een van de grootste parken van Europa, de Efteling. Tijdens de winter zorgt dit park voor een geweldig evenement. Tijdens der winterse dagen vindt je doorheen het ganse park extra animatie, winterse taferelen en mooie verlichting.

In de Efteling wordt je telkens weer ondergedompeld in een sprookjeswereld vol verwondering. Het park heeft een mooi aanbod aan attracties voor het ganse gezin.