Foto’s Clacton Pier

  • Clacton Pier

Clacton Pier is een pier gelegen in de badplaats Clacton-on-Sea, in Engeland. De pier kent een rijke geschiedenis. In 1893 was Clacton een bijzonder populaire bestemming geworden voor dagtoeristen. De pier werd toen verlengd tot 360 meter en er werden entertainmentfaciliteiten toegevoegd, waaronder een paviljoen en een wachtkamer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de pier doorbroken om te voorkomen dat deze als aanlegsteiger werd gebruikt. Een drijvende Duitse mijn veroorzaakte ook aanzienlijke schade. Na meerdere restauraties en onderhoudsbeurten ziet de pier eruit zoals we die vandaag kennen. Tijdens ons bezoekje stond de achtbaan Stellas Revenge er nog opgesteld. Deze achtbaan werd inmiddels weggehaald en zal in 2020 nog vervangen worden door een ander Zyklon-model van Pinfari.

England heeft heel wat pierparken, zo ook Clacton-On-Sea. De Themeparkfreaks besloten hier dan ook eens een kijkje te gaan nemen. Op de pier zelf kan je naast het Lunapark ook genieten van een tiental attracties, waaronder enkele achtbanen. De grootste achtbaan is een stalen achtbaan met de naam Stella’s Revenge. De dierenliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het aquarium. Je kunt hier per attractie betalen met tokens of opteren voor een all inclusive-bandje waarmee je alle attracties onbeperkt kan bezoeken.

Clacton Pier is een typisch Engels pierpark waar je gratis toegang hebt, je betaald enkel voor de attracties die je wil doen door middel van tokens. In het park staan enkele achtbanan, de grootste is Stella’s Revenge