Foto’s Churpfalzpark

Themeparkfreaks Greet en Michael trokken in september doorheen Beieren om heel wat nieuwe parken te ontdekken. Als tweede stop op hun eerste dag bezochten ze het kleurrijke Churpfalzpark. Dit park heeft naast heel wat attracties voor groot en klein ook een grote bloemenpracht in verschillende thematuinen. Zo staat het park ook bekend om hun groot aanbod aan dahlia’s. Onderstaande foto’s geven je alvast een mooie impressie van dit prachtige park.

Op een regenachtige maandagochtend stonden Themeparkfreaks Sven en Jasper aan de poort van een uitgestorven Churpfalzpark. Alle tijd om op hun eentje het volledige park te verkennen en vast te leggen op de gevoelige plaat. Het Zuid-Duitse Churpfalzpark zet zichzelf in de markt als een combinatie van attractiepark en bloementuinen, wat overigens een perfecte omschrijving was. Naast een standaard Butterfly zijn er ook een SBF Visa Spinning Coaster en Zierer Tivoli Small te vinden, die overigens een serieus aantal rondes reden bij ons bezoek. Ook al is het attractiegedeelte van het park op sommige plekken flink verouderd, staan er nog wel een aantal leuke attracties, met als onverwachte topper de Rafting waterbaan in het grote fort in het midden van het park. En tijdens een bezoek aan Churpfalzpark kon een wandeling door de prachtige bloementuin uiteraard ook niet ontbreken.

Churpfalzpark is een pretpark dat eigenlijk veel te duur is voor wat het te bieden heeft. Ik wou het daarom ook niet bezoeken, want naast een standaard achtbaantje en een butterfly valt er voor achtbaanfans niets te beleven. Toch waren er wel personen van onze groep aanwezig die dit park absoluut wilden bezoeken om hun coaster bingo in deze regio van Duitsland te vervolledigen, dus bezochten we het park. Over het park kan ik kort zijn, naast een extra Tivoli Small en een Butterfly voegde het niets toe aan onze trip en vergeet ik het ook graag. Er waren ook nog een aantal attracties dat ik heb overgeslagen, omdat ik me afvroeg of ze die dag hun laatste adem zouden uitblazen of de dag erna.

Churpfalzpark is gelegen in Duitsland nabij Regensburg. Dit bescheiden park biedt voornamelijk attracties aan die voor de kleinsten bedoeld zijn. De grootste achtbaan is Marienkfer Hochbahn, een keverbaantje van Zierer. Ook voor de waterratten biedt het park met Raftingrutsche en de boomstamattractie Wildwasserbahn heel wat plezier aan.