Foto’s Bokrijk

  • Bokrijk

Themeparkfreak Maarten ging op vakantie in België, want de geplande vakantie naar Duitsland kon weer niet doorgaan. Gelukkig biedt België een super leuk openluchtmuseum aan nl. Bokrijk. Vorig jaar bezochten we het park ook al een keertje, maar toen was praktisch alles gesloten. Dat was nu niet het geval, gelukkig maar. Met alle workshops voor kinderen en de acteurs die er rondlopen is het echt een wonder mooi park, garant voor een top dag. Dit kan wel eens een jaarlijkse bestemming worden voor ons.

Tijdens deze tijden van corona mocht het openluchtmuseum Bokrijk haar huisjes niet openstellen, maar het park was tot het einde van maart wel geopend in het weekend als gratis wandelpark. Themeparkfreaks Tristan en Han trokken er naartoe en maakten leuke foto’s.

Vakantie in eigen land, want de geplande vakantie kon niet doorgaan. Gelukkig biedt België met Bokrijk een super leuk openluchtmuseum. De entree prijs is maar € 5 wegens corona en het nadeel daaraan is dat het merendeel van de huizen gesloten zijn. Alleen hun Bruegelroute is open. Die is zeker de moeite waard, duidelijke route en een mooie wandeling en voor deze prijs meer dan zijn geld waard. Al gaan we wel eens terugkomen om Bokrijk in zijn volledige glorie te bewonderen.

Tijdens Winteravonden in Bokrijk waan je je even in de kindertijd van je (over-)grootouders. Alle attracties van weleer zijn aanwezig op de nostalgische winterkermis: de botsauto’s, labyrint Venezia, het eendjeskraam ... Maak een ritje op de paardenmolen, in de zweefmolen en op de rupsbaan! Er werd ook heel wat vurig entertainment voorzien. Vuurfonteinen en een vuurshow zetten het park in lichterlaaie, terwijl de vuurparade rond trekt. Op de gevels van de Oude Stad worden lichtprojecties geprojecteerd. HANGAR58 wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig winters restaurant met kinderdisco. Als klap op de vuurpijl zorgt het vuurwerk dat de nachtelijke hemel uit elkaar knalt in kleur en licht. Themeparkfreak Bob bracht een bezoekje aan het park en bracht heel wat foto’s mee.

Tijdens de Bokrijk winteravonden kan je genieten van het park in het donker. Op deze avonden wordt het park wondermooi verlicht, er is op deze dagen ook steeds een nostalgische kermis. In een vorige editie trokken enkele Themeparkfreaks hier naartoe.

In het Openluchtmuseum van Bokrijk laten de geur van stro, het gekletter uit de smidse en de smaak van boekweitpannenkoeken je proeven van hoe het was om vroeger te wonen op het platteland.