Foto’s Bellewaerde

  • Bellewaerde

Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie gingen griezelen tijdens Halloween in Bellewaerde. Het park met attracties als Boomerang, Dawson duel en Wakala biedt ook voor de niet-attractieliefhebber een leuk dagje uit aan. Zij kunnen genieten van de dieren die in het park leven. Tijdens Halloween wordt het heel wat enger in het park, zo kan je er een wandeling maken doorheen de walkthrough Freaky Forest. Voor de horrorliefhebbers waren er de spookhuizen Fantasylum, Voodoo Villains, Camping Corpse en Mortal Mine.

Op Hemelvaartsdag waren zo goed als alle pretparken in België uitverkocht. Toch hadden Themeparkfreaks Hendrik, Dwainie, Hannelore en Gregory nog reserveringen/tickets weten te bemachtigen voor het West-Vlaamse Bellewaerde. Het weer hadden ze niet mee want het regende de hele dag door. Ondanks het slechte weer hadden ze toch genoten van het bezoekje aan dit pretpark die ook dierentuin of zoo genoemd mag worden. Want naast attracties biedt het park ook een heleboel dieren aan. Zo kun je in normale tijden een ritje maken met een trein langs tijgers en leeuwen. Deze attractie was net zoals Huracan gesloten door de coronamaatregelen die door de overheid zijn genomen. Gelukkig konden ze nog genieten van andere attracties zoals Wakala, Niagara of El Volador. Die laatste is een unieke attractie want deze is een Topple Tower van Huss. Deze attracties zijn bijna overal buiten werking gesteld behalve in Bellewaerde waar hij regelmatig al eens durft stil te vallen. Geniet mee van het park met enkele foto’s.

Bellewaerde pakte dit jaar uit met een gloednieuwe achtbaan voor groot en klein. Wakala is een familiebaan met enkele unieke elementen zoals een bandenversnelling en een spike. Daarnaast heeft het park heel wat geïnvesteerd om het park aan te passen aan de coronamaatregelen. Redenen genoeg dus voor Themeparkfreaks Greet en Michael om Bellewaerde een bezoekje te brengen.

Begin augustus trokken enkele Themeparkfreaks in een bubbel naar Bellewaerde. Het park opende dit jaar een zeer leuke familieachtbaan met Wakala. Uiteraard wilden Bob en Benjamin deze nieuwe achtbaan afvinken op hun coastercounter, maar dat is natuurlijk niet de enige reden om naar dit groene park te komen. We maakten ook ritjes op de klassieke Boomerang en de Keverbaan. Ook adrenaline moest stromen op deze warme dag, want we trotseerden de Screaming Eagle. Afkoeling zochten we bij de attracties River splash en (vooral) bij de Spillwater Niagara. Verder konden we er ook beestjes kijken.

Themeparkfreaks Bob, Dwainie, Nathan en Jonathan trokken naar Bellewaerde om ons de daver op het lijf te laten jagen tijdens de Halloween nocturne. Op ons programma stonden de spookhuizen Mortal Mine, Camping Corpse, Fantasylum, Voodoo Villains en een wandeling doorheen het enge Freaky Forrest. Verder genoten we van de illusieshow Immortality. Bellewaerde wist ons te verrassen met zeer goede spookhuizen, waar de scares duidelijk aanwezig waren. Maar vooral de sfeer in het donker park, dat mooi uitgelicht wordt is al meer dan reden genoeg om het tijdens een nocturne te bezoeken.

Op 9 juli trok Themeparkfreak Levi samen met zijn vriendin Nathalie naar Bellewaerde. Het beloofde een hele ontdekking te worden voor hen allebei aangezien ze er beide al van kinds af aan niet meer geweest waren. Nog nooit hadden ze een ritje op Dawson Duel of Huracan gemaakt. Dus gewapend met een fototoestel in de hand en een portie goede moed trokken Levi en Nathalie het park in. Bekijk de foto’s hier.

Om het seizoen te starten trokken Themeparkfreaks Greet en Michael naar hun thuispark Bellewaerde. Daar gingen ze een kijkje nemen bij de vernieuwde ingang Mexico, maar natuurlijk ook naar de bouwwerken voor het later te openen waterpark. Daarnaast werd ook de Stunt & Dive show in een nieuw jasje gestoken en was er een nieuwe leeuw te spotten in het leeuwenverblijf. Tijdens hun dag konden ze natuurlijk ook genieten van de vele dieren en attracties die te vinden zijn in het park.

Ook dit jaar kon je in Bellewaerde opnieuw terecht voor Fiesta Mortal Nocturnes. Tijdens deze dagen kon je tot 21 uur genieten van aangepaste attracties, zoals Mortal River en El Bumeran De Los Mortales, maar natuurlijk ook van de spookhuizen, waaronder het nieuwe Voodoo Villains. Deze avonden werden telkens afgesloten met een muzikaal vuurwerk. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten onlangs een bezoek aan dit familievriendelijk evenement en brachten onderstaande foto’s mee.

Themeparkfreaks Greet en Michael brachten onlangs een bezoek aan Bellewaerde, een pretpark waar voor het vierde jaar op rij Fiësta Mortal plaats vindt. Dit familievriendelijk Halloweenevenement is zeer sfeervol en het hele park is versierd om dit dodenfeest te vieren. Dit jaar is Don Eduardo niet meer alleen tijdens dit event, maar wordt het feest verstoord door zijn zus die haar geliefde tot leven wil wekken. Daarnaast pakt het park dit jaar uit met een gloednieuw spookhuis en een extra zone met een bubbelshow voor de allerkleinsten.

Themeparkfreak Dimitri bezocht zijn thuisparkje Bellewaerde. In dit park zijn er zowel dieren als attracties aanwezig. Hij genoot van de tijd die hij tussen de dieren kon doorbrengen, zowel op de 2 apeneilanden als in Jungle Mission. Hij spendeerde een halve dag in het park en genoot van verschillende grote en kleine attracties en bracht enkele foto’s voor ons mee!

Themeparkfreak en Bellewaerde fan Bart trok onlangs naar zijn favoriete park, waar hij genoot van de stunt show waarbij duikers van enorme hoogte duiken. Hij maakte ook een ritje op de duellerende Alpine Coaster Dawson Duel, welke je via een wandelbrug kan bereiken. Vanop deze brug kon hij zien hoever de werkzaamheden aan het nieuwe Aquapark gevorderd zijn. Bij zijn ritje op de indoor achtbaan Hurucan maakte hij foto’s van het nieuwe lichteffect in de waterscene van deze attractie, een nieuw element dat de watervallen vervangt. Ook maakte hij heel wat foto’s van de diertjes die het park rijk is.

Themeparkfreaks Michael en Greet trokken opnieuw naar Bellewaerde, waar momenteel volop gebouwd wordt aan een waterpark. In het park konden de bezoekers bij deze warme temperaturen afkoeling zoeken in de Boomstammetjes, Bengal Rapid River en Niagara. Maar ook aan entertainment werd gedacht in dit Belgische pretpark, hier vond namelijk een duikschow plaats.

De Themeparkfreaks bezochten de speciale Horror Night in Bellewaerde. Deze avond is geen ontkomen aan de horror, dankzij heel wat extra acteurs en extra Halloween attracties. De nieuwe maze Mortal Mine neemt je mee doorheen een enge mijnschacht, waar je de mijnwerkers moet zien te ontlopen. Bij Camping Corpse ligt het bezaait met lijken van de mijn en bij Hospital Fantal betreedt je een ziekenhuis waar niet enkel de patiënten je proberen te grazen te nemen. Speciaal voor de Horror Night kan je doorheen het Maze lopen, waar je je weg moet zoeken in een doolhof vol met zombies. Bij Death Village zijn bloeddorstige cowboys dan weer degenen waarvoor je moet opletten. Op twee podia zorgen DJ’s voor de nodige beats.

Themeparkfreaks Michael en Greet bezochten het West Vlaamse park Bellewaerde tijdens het Fiesta Mortal. Tijdens dit event zwaait Eduardo De Los Meurtos de plak in het park, deze begrafenisondernemer zorgt er voor dat je de nodige kriebels voelt lopen over je rug. Nieuw dit jaar is de maze Mortal Mine, waar je een enorm enge mijn betreedt. Naast deze mijn vindt je de enge camping “Camping Corpse” terug, waar het vol lijken ligt en bloeddorstige mijnwerkers je de stuipen op het lijf jagen.

In het Iepers pretpark Bellewaerde is men volop bezig met de opbouw van het Halloween- evenement Fiesta Mortale. Themeparkfreak Bart ging een kijkje nemen in het park en maakte leuke foto’s van de voorbereidingen. Dit jaar zal Bellewaerde opnieuw bezoek krijgen van Don Eduardo de los Muertos, de ceremoniemeester van het Fiesta Mortale- evenement in het park. Van 14 oktober tot en met 5 november 2017 kunnen de bezoekers aan het park opnieuw doorheen het Freaky Forrest wandelen, of een bezoekje brengen aan het spookhuis Hospital Fa(n)tal. Nieuw dit jaar wordt het spookhuis Mortal Mine, waar je doorheen een enge mijn loopt. Ook de populaire camping zal terugkeren, maar in een nieuw kleedje. Op Camping Corpse ligt het vol lijken en bloeddorstige mijnwerkers overtreffen je ergste nachtmerries. Deze twee spookhuizen zijn betalend, in tegenstelling tot andere jaren.

Themeparkfreak en Bellewaerdefan Bart trok naar zijn favoriete park tijdens een zomernocturne. Tijdens zo’n nocturne loopt er heel wat extra animatie doorheen het park, zoals steltlopers en bellenblazers. Hij maakte tijdens deze dag ritjes op zijn favoriete attracties als Niagara, River Splash, Boomerang, Hurucan en vele anderen, maar het was de nieuwe Dawson Duel die in het donker toch wel een speciale ervaring opleverde. De dag werd in het park afgesloten met een spectaculaire vuurshow.

De Themeparkfreaks zijn dan misschien al enkele jaren niet meer schoolplichtig, toch trokken ze op de laatste schooldag van 2017 naar Bellewaerde. We arriveerden ’s middags om eerst te genieten van de attracties vooraleer de dj’s hun intrek zouden nemen in hun boots. Op deze manier konden we Dawson Duel meermaals uittesten, de nieuwste aanwinst van het park. Deze duellerende Alpine Coaster kwam tot stand na drie jaar plannen en bouwen en geeft een mooi uitzicht over het park. Uiteraard sloegen we ook de duikshow niet over, waar enkele duikers een mijn moeten verdedigen tegen de slechteriken en hierbij hoge sprongen maken.

Onlangs trokken de Themeparkfreaks opnieuw richting Bellewaerde, waar ze de nieuwe attractie Dawson Duel meermaals bereden. Deze nieuwe attractie is uniek voor Europa, een tweeling Alpine Coaster gebouwd op een kunstmatige helling. Maar ook de waterattracties Niagara, met haar enorme splash, Bengal Rapid River, met haar onstuimige karakter en de boomstamattractie River Splash zorgen voor veel plezier. Bellewaerde is meer dan enkel attracties, je ontdekt ook een grote colectie dieren zoals olifanten, giraffen en de met uitsterven bedreigde Amourluipaarden.

Op 5 mei werd Dawson Duel geopend in Bellewaerde. Themeparkfreak Dimitri kon zijn ongeduld niet bedwingen en ging hem uittesten. Dawson Duel is een duellerende Alpine Coaster, uniek in Europa, verder werd hij gebouwd op een onnatuurlijke helling wat meteen een tweede uniek element is.

Themeparkfreak Bart trok naar Bellewaerde, waar de Nickelodeon Fandays plaatsvonden. Naast de vele dieren, liepen er op deze dagen heel wat personages rond zoals de hondjes uit Paw Patrol, de Teenage Mutant Ninja Turtles, SpongeBob en Dora. Bart maakte uiteraard ook foto’s van de bouwwerken die nog in volle gang waren bij Dawson Duel, de nieuwe alpine coaster. Natuurlijk nam hij ook de tijd om foto’s te maken van attracties als Boomerang, El Volador en veel meer…

Op 27 januari 2017 kwamen pers en pretparkfanaten samen om de officiële voorstelling van de nieuwe attractie bij te wonen in Bellewaerde. Tijdens deze voorstelling onthulde men de naam en alle statistieken. Dawson Duel wordt een duellerende Alpine Coaster, uniek voor Europa. De dubbele track wordt per kant 450 meter lang. Er zal aan een snelheid van 40 km/u gestreden worden om als eerste beneden aan te komen. Om het vertrekpunt van 25 meter hoog te bereiken moet je via een houten brug omhoog wandelen, waarbij je een mooi uitzicht krijgt op het park van tussen de bomen.

Themeparkfreak Bart trok opnieuw naar zijn favoriete park, Bellewaerde. In het park stond alles in het teken van het Fiesta Mortal evenement dat men organiseert tijdens Halloween. Tijdens deze dagen zwaait Eduardo De Los Meurtos er de plak. Bart maakte heel wat foto’s van de talrijk aanwezige Halloweenaankleding en genoot van de enge sfeer die in het park hing.

We bezochten het Halloween evenement Fiesta Mortale, dat georganiseerd werd in Bellewaerde. Tijdens het evenement zwaait Eduardo De Los Meurtos de plak in het park. ‘s Avonds verandert de sfeer volledig door de mooie verlichting en de vele Halloween versiering. De mazes Hospital Fa(n)tal , Camping Mortal en het enge bos Freaky Forest zorgden voor heel wat schrikmomentjes.

Themeparkfreak Bart trok opnieuw naar zijn favoriete park, Bellewaerde. Van attracties als Jungle Mission tot achtbanen als Huracan en Boomerang, Bart vind ze allemaal even leuk. Uiteraard bied het park meer dan dat. De thrillseekers kunnen terecht op El Volador en Screaming Eagle, een vrijevaltoren. Ook aan dieren geen gebrek in het park. Je kunt er olifanten ontdekken, een safari maken met de trein tussen de tijgers en leeuwen of de jonge amoerluipaarden bewonderen.

Themeparkfreak Matthieu trok onlangs geleden naar Bellewaerde. In het park vond net een evenement plaats ter ere van Jommekealbum dat zich afspeelt in het park. OP die dag was er ook een zomernocturne, welke afgesloten werd met een prachtige vuurshow. Matthieu nam uitgebreid de tijd om heel wat foto’s te maken van het park en de show..

In Bellewaerde werd onlangs een waar festival georganiseerd. Het After School Festival werd georganiseerd om het einde van de examens te vieren. Op zes podia doorheen het park konden de bezoekers genieten van DJ-sets en optredens van onder andere DJ Wout, Lowriderz, Laurent Wery, Outlander, Jan Vervloet, DJ Neon, Bestien, X-Tof, The Crunchers, DJ Mexim, Itraxx vs Pedro,… Themeparkfreaks Bart en Dries trokken naar het festival en brachten leuke sfeerfoto’s mee.

Themeparkfreak Bart trok naar Bellewaerde, waar de Nickelodeon Fandays plaatsvonden. Naast de vele dieren, liepen er op deze dagen heel wat personages rond zoals de hondjes uit Paw Patrol, de Teenage Mutant Ninja Turtles, SpongeBob en Dora. Natuurlijk nam hij ook de tijd om foto’s te maken van attracties als Boomerang, El Volador en veel meer…

Themeparkfreak Bart trok onlangs naar Bellewaerde, het enige Belgische park dat dieren en attracties combineert. Tijdens zijn gezellige dag nam Bart heel wat foto’s van de grootste attracties in het park. Denk maar aan de Boomerang, een klassieker, welke de eerste in zijn soort was, maar ook Huracan, de jongste telg in het park.

Themeparkfreak Matthieu trok naar het gezellige park Bellewaerde, waar het seizoen net begonnen was. Behalve attracties heeft het park ook een groot aanbod aan dieren. De amoerluipaarden hebben ondertussen hun plekje al volledig eigen gemaakt. Ze zijn ook gewend aan de bezoekers en zijn vooral heel fotogeniek.

Tijdens Fiesta Mortal pakte Bellewaerde dit jaar uit met een gloednieuw Halloween concept. Tijdens deze dagen was Eduardo De Los Meurtos het hoofdpersonage, deze uit Mexico overgewaaide begrafenisondernemer, moest het hele gebeuren in goede banen leiden. In het park kwamen nieuwe mazes, Hospital Fa(n)tal, Camping Mortal en Freaky Forest. Themeparkfreak Bart trok naar het park en bracht heel wat leuke foto’s mee.

Reporter Bert trok met zijn gezinnetje naar Bellewaerde, een park waar dit jaar een nieuwe roofvogelshow en duikshow in première gingen. In het park konden de kids zich volledig laten gaan in de vele familiale attracties. Ook de achtbanen Huracan en De Keverbaan zijn familievriendelijk. Voor de ouderen vind je in het park ook de nodige thrill. Boomerang, een boomerang achtbaan van Vekoma, Screaming Eagle, een vrije val toren en El Volador zorgen ongetwijfeld voor de nodige kriebels. In de Niagara, Bengal Rapid River en River Splash is een nat pak dan weer gegarandeerd. Bert nam ook de tijd om heel wat leuke foto’s te maken.

Zoorror in Bellewaerde, dat betekend honderden pompoenen, en heleboel leuke aankleding. de perfecte reden voor onze themeparkfreaks om richting Bellewaerde te trekken.

Bellewaerde is een gezellig pretpark, maar tegelijk ook een dierenpark. Het park vierde in 2014 hun 60ste verjaardag. Die verjaardag ging gepaard met een compleet nieuwe look van de mascotte. 2014 betekende ook de komst van de amoerluipaarden.

Zoorrror is het jaarlijkse halloween evenement in Bellewaerde. Vooral bij de nocturnes kan je genieten van de geweldige sfeer, prachtige verlichting en een geweldig vuurwerk als afsluiter.

2013 was voor Bellewaerde een jaar van afscheid, maar ook van verwelkoming. Dit jaar werd Huracan geopend, maar daarvoor moest de mooie Darkride Los Piratas wel wijken. De Themeparkfreaks waren er uiteraard bij om deze nieuwigheid grondig testen.

in 2012 nam Bellewaerde afscheid van Los Piratas, een prachtige darkride met piraten. In dit album genieten we nog even terug van deze attractie.