Foto’s: Bellewaerde Aquapark

Themeparkfreak Nathan kreeg de kans om samen met andere genodigden alvast het gloednieuwe Bellewaerde Aquapark te gaan uittesten. Het park opent officieel op 1 juli 2019. Het park biedt heel wat waterplezier voor jong en oud. Een lazy river voert de bezoekers doorheen het volledige park langs onder meer een grot, een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. In de familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen, die in spiegelbeeld naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond.

Ook Themeparkfreak Benny ging op verkenning in het gloednieuwe waterpark van Bellewaerde, Bellewaerde Aquapark. Doorheen het park dobberen kan je op een leuke Lazy River, die je zelfs langsheen een aquarium voert. Onderweg ontdek je ook een grot met klimmuur en cocktailbar. In de familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Deze glijbaan is uniek en heeft een diameter van maar liefst 2.70 meter. In Splach Clash kan je tegen elkaar gaan racen.

Op 12 februari was het zover, Bellewaerde onthulde heel wat van de details van haar nieuwe Aquapark. Dit park zal openen op 1 juli 2019, maar wij mochten al een kijkje nemen op de bouwwerf. De grootste glijbanen worden Aquaventure en Splash Clash. In familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken. Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd vertoond.