Foto’s Belantis

Eind augustus besloten Themeparkfreaks Gregory en Hannelore op de derde dag van hun reis Belantis te bezoeken. Dit bescheiden pretpark is onderdeel van dezelfde groep als Bobbejaanland en Movie Park Germany. Desondanks dat het park niet heel erg groot is vonden de 2 Themeparkfreaks er toch een heleboel toffe attracties. Zo heeft het park een Eurofighter uit de stal van Gerstlauer met maar liefst 5 inversies. Daarnaast heeft het park nog 2 andere familie achtbanen waaronder een wilde muis achtbaan. Wie liefhebber is van waterattracties kan terecht in de grote piramide die je kan vinden in het park. Gregory nam enkele mooie foto’s.

In de buurt van het Duitse Leipzig ligt het pretpark Belantis. Dit park, dat onderdeel uitmaakt van de Parques Reunidos-groep (waartoe ook onder andere Bobbejaanland behoort) pakt onmiddellijk uit met een indrukwekkende ingang. De themagebieden en attracties liggen ruim verspreid over een grote oppervlakte, rond een groot meer. Blikvangers zijn onder andere de coasters Huracan en Drachenritt. Voor de waterratten biedt de splash Fluch des Pharao de nodige verkoeling op warme dagen. Interessant om weten: wie een abonnement van Bobbejaanland heeft (Silver of Golden pass) kan hier gratis binnen!

Het Duitse pretpark Belantis, gelegen in Leipzig, is een relatief jong park en is gebouwd in een voormalig bruinkoolmijngebied. Het park bestaat uit verschillende rijken die telkens mooi aangekleed zijn. Enkele hoogtepunten zijn de Gerstlauer Eurofighter Huracan en de unieke wildwaterbaan Fluch des Pharao. De Themeparkfreaks brachten onlangs een bezoek aan het park om ook hun Halloweenevenement te ontdekken. Tijdens deze periode kan je vijf spookhuizen bezoeken en is het park gedecoreerd met pompoenen en skeletten.

Belantis, gelegen bij Leipzig, is een jong pretpark dat hoog inzet op aankleding. Het park werd onderverdeeld in enkele themazones zoals Schloss Belantis, een groot kasteel dat de ingang van het park vormt. Tal der Pharaonen is een woestijnzone waar in een grote piramide de superleuke waterattractie Fluch des Pharao de grote blikvanger is. Naast deze waterattractie is de nieuwste achtbaan Cobra des Amun Ra gelegen. Bij Strand der Götter staan de Goden centraal. In deze zone vind je onder andere de Skyroller Götterflug en de bootvaart Fahrt des Odysseus. Land der Grafen heeft een zeer gezellig dorpspleintje. Drachenflug, een Condor attractie is hier de blikvanger. Insel der Ritter is de thuishaven van de achtbaan Drachenritt. Deze Bobsled Coaster rijdt rond de kantelen van een kasteel waarin de Madhouse Verlies des Grauens verscholen zit. Küste der Entdecker is dan weer een havendorpje met een groot schommelschip en bij Prärie der Indianer beleef je dan weer pret in een frisbee attractie. De grootste en meest spectaculaire achtbaan vind je in het Reich der Sonnentempel. Hier staat namelijk de Eurofighter achtbaan Hurucan.

Belantis is een zeer jong pretpark dat in 2003 werd opgericht. Het park heeft vier achtbanen waarvan er drie geschikt zijn voor volwassenen en kinderen. Eentje is volledige gericht op peuters. Huracan is de grootste achtbaan van het park en gaat vijf keer overkop. De achtbaan heeft een first drop van 97° en behaalt een snelheid van 85 km/u. Helaas is het ritverloop niet zo soepel. In 2015 opende Cobra des Amun Ra, een Family Coaster van Gerstlauer. Alle achtbanen in dit park komen overigens uit de stallen van Gerstlauer. Deze achtbaan is eigenlijk een kloon van de Dragon Fly in Duinrell, ze heeft een hoogte van 15 meter en het parcours van 360 meter wordt twee keer afgelegd. Belantis heeft met Drachenritt één van mijn meest favoriete familie coaster types in huis gehaald, want Drachenritt is een Bobsled Coaster. Deze zijn gewoon allemaal zeer fijn om te doen. Maar de attractie waarvoor Belantis misschien nog wel het meest gekend is, is de grote piramide die in het park staat en waar je met een soort van plastic boomstambootje van af kan varen. Een zeer bizarre attractie die je toch echt wel gedaan moet hebben als je het park bezoekt.

Het Duitse park Belantis is gelegen nabij Leipzig, dit park investeert elk jaar sterk in het park waardoor het blijft groeien. Het park biedt momenteel al een mooie waaier aan attracties voor de ganse familie aan. Zo kan je heel wat achtbaanplezier beleven in achtbanen als Drachenritt, de in 2015 geopend Cobra des Amun Ra en de grootste achtbaan van het park Huracan. Voor waterpret biedt het park een zeer speciale wateractie met Fluch des Pharao, die gelegen is in een enorme piramide.

Themeparkfreak Dries trok op trip doorheen Duitsland, Denemarken en zelfs Zweden Een van de parken die hij aandeed was Belantis. Belantis is gelegen in het noorden van Duitsland en is een vrij jong park, dat elk jaar investeert in nieuwigheden. Dit jaar opende het park een familieachtbaan, gebouwd door Gerstlauer. Cobra Des Amun Ra werd dan ook uitgetest. Ook de andere achtbanen in het park zijn van de hand van dezelfde Duitse bouwer, Hurucan is ongetwijfeld de meest spectaculaire. Dit is een achtbaan van het type Eurofighter, die we ook kennen van Typhoon in Bobbejaanland en Falcon in Duinrell. Tijdens zijn dagje in het park hing er een gezellig halloweensfeertje, Dries maakte heel wat foto’s die hij graag met iedereen deelt.

Belantis is een jong pretpark in Duitsland, gelegen in Leipzich. Ze hebben ondertussen al een mooi attractieaanbod uitgebouwd en blijft jaarlijks groeien. De belangrijkste blikvangers in dit park zijn Huracan, een Eurofighter achtbaan van Gerstlauer, Fluch des Pharao, een waterbaan gelegen in een piramide en Götterflug een zogenaamde sky fly attracties van Gerstlauer.