Foto’s Bayern Park

Themeparkfreaks Greet en Michael konden tijdens hun trip doorheen Beieren natuurlijk een bezoek aan Bayern Park niet overslaan. Ze hadden dit park enkele jaren geleden als eens bezocht, maar waren toen zo onder de indruk van dit charmante park waardoor een tweede bezoek zeker niet erg was. Daarnaast was er ondertussen een indrukwekkende nieuwigheid te vinden onder de naam ‘Voltrum. Deze vrijevaltoren is 109 meter hoog en is daarmee de hoogste van Zuid-Duitsland. Natuurlijk konden ook enkele ritjes op de lanceerachtbaan ‘Freischütz” niet ontbreken.

Themeparkfreak Timothy bezocht voor de allereerste keer het Duitse Bayern park. Hij was best onder de indruk van de intensiteit van de gelanceerde achtbaan Freischütz. Deze attractie, gebouwd door Maurer Söhne, geeft een behoorlijk pittig ritje weg. Adrenaline vond hij ook bij bijvoorbeeld de nieuwe Gyro drop, genaamd Voltrum. Deze 109m hoge toren behaalt een topsnelheid van 113 km/h. Thaolan moet je tijdens een bezoekje zeker eens bezoeken, deze indoor mini freefall toren is prachtig gethematiseerd.

Op een zonovergoten zomerdag in juni brachten Themeparkfreaks Sven en Jasper en bezoekje aan het Zuid-Duitse Bayern-Park. Een bloemlezing van hun attractieaanbod, inclusief de nieuwe vrijevaltoren Voltrum en de algemene indrukken van het park vind je terug in onderstaand fotoverslag. De eerste indruk van Bayern-Park is vooral de gezonde mix van attracties, groenaanleg, speeltuinen en rustige gebieden. Zo heeft het park niet alleen attracties voor jong en oud, maar ook een dicht bos met enkele dieren aan de rand van het park waar het heerlijk rustig vertoeven is op een warme en drukke dag. Ook al is het park eerder familie-georiënteerd, is er toch een redelijk thrillaanbod aanwezig met onder andere de nieuwe vrijevaltoren Voltrum, een Sky Fly attractie en de intense lanceerachtbaan Freischütz. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan familieattracties met twee familieachtbanen, een shooter-darkride, waterattracties, twee bobsleebanen en verschillende molentjes.

Een van de parken die we zeker niet mochten overslaan tijdens onze Oost-Duitse trip was het charmante Bayern Park. Dit park straalt een typisch Duitse gezellige sfeer uit. In het park is de grote blikvanger Freischutz, een gelanceerde achtbaan van Maurer Rides, die heel wat pit bevat. Familialer is de grote Zierer achtbaan Achterbahn. Voor de kleine bezoeker is er ook de Zierer achtbaan Froschbahn. Voor wie alle credits wil scoren heeft het park ook twee Butterfly’s in huis. Nieuw voor dit jaar is de interactieve darkride Stadlgaudi 4D, welke voorlopig nog uniek is in de wereld. Bij deze attractie zit men op een bankje, waarop pistolen staan, in de vorm van wortels. Het speciale aan Stadlgaudi 4D is dat men niet van scene tot scene rijdt, maar dat de bank ronddraait.

Bayern Park heeft twee butterflies en drie achtbanen waarvan de Freischütz de meest intense achtbaan is die ik ooit gedaan heb. Om je even een idee te geven, ik heb ondertussen al meer dan 400 achtbanen op mijn teller staan. De looping achtbaan van Maurer Rides is niet de snelste, niet de hoogste en heeft ook niet de krachtigste lancering die ik ooit al deed, maar de aanhoudende G krachten die je tijdens de rit ondervindt zijn echt wel heel sterk. Bereid je goed voor op deze achtbaan, want hier krijg je makkelijk een black-out bij. Het was de eerste en enige keer in mijn leven dat tijdens een achtbaanrit alles even zwart werd voor de ogen. De Achterbahn van het park is een Tivoli – New van de Duitse fabrikant Zierer. Ik trok rare ogen toen ik in het treintje voor mij drie mensen tegelijk naast elkaar zag zitten in de trein. Er waren dan wel twee kinderen bij, maar dan nog… Maar op deze manier kan je wel zestig passagiers kwijt in de trein, in plaats van de gebruikelijke veertig! Verder heeft het park ook twee zomerrodelbanen en een hoop familie- en waterattracties waar we ons op uitleefden. Het park heeft ook een aantal shows en een dierengedeelte.

Bayern Park is gelegen in het Duitse Beieren, zoals de naam al verteld. Het parkje biedt heel wat leuke attracties aan in een typische Duitse, gemoedelijke sfeer. Freischütz is ongetwijfeld de bekendste achtbaan uit het park, deze zeer intense launch coaster werd gebouwd door Maurer Rides. Froschbahn en Achterbahn, twee creaties van Zierer bieden ook de kinderen de kans om een eerste achtbaan ervaring op te doen. Dit jaar opende het park Duel der Adler, een Sky Fly attractie met een zeer mooi thema.

Tijdens zijn Duitse trip hield Themeparkfreak Dries halt bij het gezellige Bayern Park. Een parkje waar de grootste blikvanger de achtbaan Freischütz is. Een achtbaan gebouwd door Mauer AG die gelanceerd wordt aan 80 km/u. Dit jaar pakte het park ook uit met een gloednieuwe Sky Fly attractie genaamd Duell der Adler.