Foto’s Bakken

Op een klein uurtje rijden van Kopenhagen ligt Bakken. Dit park telt als een van de oudste pretparken ter wereld en herbergt ook de oudste houten coaster ter wereld Rutschebanen. Bakken biedt echter meer dan dit. Ook de zeer heftige gelanceerde spinning coaster Tornado kan hier uitgetest worden. Opgelet, deze baan biedt een erg pittige rit die bij momenten niet aangenaam is. Je kan hier ook nog genieten van een leuke mijntrein die je de nodige kriebels in de buit bezorgt. Verder kan je hier een schommelschip berijden met een unieke thematisatie in drakenthema. Probeer zeker ook de ernaast gelegen Polyp, die een zeer leuke rit weggeeft. Het spookhuis bezorgt je de nodige kriebels, de verschillende draaimolens laten je in alle mogelijke richtingen rondzwaaien. Wanneer je rondwandelt in het park maak je ook grote kans om een straatartiest tegen te komen die enkele trucjes uit zijn hoed tovert. De hongerige bezoeker komt hier ook zeker aan zijn trekken. Het horeca-aanbod is enorm en verschillende restaurants bieden voor een schappelijke prijs een all you can eat buffet aan. Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouw waren erg nieuwsgierig naar dit park en brachten deze fotoreportage mee.

Tijdens de kerstperiode bezocht Themeparkfreak Dries het oudste pretpark ter wereld. Bakken is gelegen vlakbij de Deense hoofdstad Kopenhagen en biedt heel wat attracties aan. Onder die attracties is de nostalgische houten achtbaan Ruschebanen waarschijnlijk de bekendste. Spectaculairder is zeker de spinning coaster Tornado, maar die was jammer genoeg gesloten tijdens de winter. Het park was volledig getooid in een kerstkleedje, wat het nog gezelliger maakte.

Natuurlijk konden Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Nathan, Kevin, Tim, Jasper en Lennert geen Deense trip plannen zonder het oudste pretpark ooit op hun planning te zetten. In dit park kan je de klassieke houten achtbaan Rutschebanen terug vinden, die opende in 1932 geopend werd. Een van de pittigste Spinning coasters kan je ook hier terugvinden met Tornado, die je daadwerkelijk zo in het rond draait dat je denkt in het oog van een orkaan terecht gekomen te zijn. Een andere klassieker in dit park is de in 1980 geopende Zierer achtbaan Racing. Verder kan je plaatsnemen in een meer dan pittige mijntrein achtbaan achtbaan met Mine Train Ulven.

Een bezoekje aan het oudste pretpark ter wereld kan je maar moeilijk weigeren. Zo trok ook Themeparkfreak Dimitri naar Bakken in Denemarken. Hier bevind zich ook één van de oudste nog werkende houten achtbanen ter wereld, Rutschebanen. Hiernaast staat er nog een spinning coaster van Intamin, alsook een mijntreinachtbaan van deze bouwer. Hiernaast vind je hier nog heel wat kermisflatrides en kleinere achtbanen voor alle leeftijden. Dimitri legde zijn namiddag vast bracht heel wat leuke foto’s mee!

Themeparkfreaks trok in 2015 doorheen Denemarken om daar de verschillende pretparken te bezoeken. Bakken is het oudste pretpark in de wereld en werd opgericht in 1753,. wWe konden dan ook niet anders dan een bezoekje te brengen en het park te ontdekken. Bert legde onze trip vast op foto en zorgde voor heel wat leuke foto’s. Rutschebanen is een houten achtbaan die op 16 mei 1932 opende voor het publiek,. Hiermee is het ook meteen een van de oudste nog werkende achtbanen in Europa. Tornado is een unieke zeldzame Spinning Coaster van Intamin Amusement Rides die een enorm heftige rit weggeeft. Bezoekers worden al van op de lifthill door het parcours gekatapulteerd. Het park staat ook bekend om de SkyRoller,. Dit was een van de eerste vliegtuigmolens in de wereld. Het is de voorloper van de SkyFly die momenteel overal opduikt in de pretparken.