Foto’s Adventure Island

Themeparkfreak Timothy bezocht onlangs het Britse kustpark Adventure Island, gelegen in Southend-on-Sea. Het park telt maar liefst 5 achtbanen. De spectaculairste rollercoaster uit het aanbod is ongetwijfeld Rage, een Gerstlauer X95 van 22m hoogte. Na een drop met een hellingsgraad van 95° daver je naar beneden om vervolgens door scherp bochtenwerk te gaan. Ook voor de gehele familie is er heel wat te beleven. Bezoek zeker eens de darkrides die het park rijk is. Leuk weetje is dat de inkom tot het park volledig gratis is. Om de attracties te betreden dient een bandje aangekocht te worden, dat je gedurende de gehele dag onbeperkt attractieplezier verschaft.

Adventure Island is een Engels pretpark met gratis toegang in Southend-on-Sea. De locatie van het pretpark grenst aan het noordelijke uiteinde van de Southend Pier. Het pretpark bestaat al sinds 1976 en het stond toen bekend als Peter Pan’s Playground en later nog als Peter Pan's Adventure Island. Het park bevat tweeëndertig attracties, waaronder maar liefst vijf achtbanen! De eyecatcher van het park is ongetwijfeld Rage. Deze achtbaan komt uit de stallen van Gerstlauer en is van het type Euro-Fighter. Dit type achtbaan kennen wij beter van de Typhoon in Bobbejaanland, maar dan met een andere lay-out.

Themeparkfreak Benny bezocht Adventure Island, gelegen in de kustplaats Southend-on-Sea. De blikvanger van het park is de Eurofighter achtbaan Rage, gebouwd door Gerstlauer. Maar het park biedt ook tal van familiale achtbanen aan, waaronder Green Scream waarop het park het wereldrecord ‘meeste naakte mensen in een achtbaan’ behaalde. Ook aan thrillrides zeker geen gebrek in dit park. Opvallend feitje is dat vele attracties in het park, door het park zelf gebouwd werden zoals de onlangs geopende nieuwe darkride Adventureville.

Adventure Island is een Engels Pierpark. Het is gelegen in Southend-on-Sea In het park vind je heel wat attracties die jongeren aanspreken, heel wat thrillrides die ongelooflijke ritten weggeven. In het park staan ook enkele achtbanen, blikvanger is ongetwijfeld Rage, een Eurofighter van GErstlauer.

Adventure Island is een pretpark gelegen aan de Engelse kust. Het park is zeer geliefd bij de Engelse jeugd. Het park biedt heel wat thrill rides aan, maar ook voldoende familiale attracties. Heel wat attracties werden door het park zelf ontwikkeld en gebouwd.