Ferrari World – Flying Aces

Ferrari World Abu Dhabi zal in 2016 een achtbaan openen die niet 1 maar wel 2 wereldrecords zal breken. De nieuwe achtbaan, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, zal de steilste drop ter wereld hebben. Daarbij zal de achtbaan de hoogste non-inverted-looping ter wereld krijgen, eentje van maar liefst 52 meter.

 

Wereldrecord brekende achtbaan:

Ferrari World Abu Dhabi zal in 2015 nog beginnen met de bouw van een nieuwe achtbaan die niet 1 maar wel 2 wereldrecords zal breken. De nieuwe achtbaan, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, zal de steilste achtbaan worden. Daarbij zal de achtbaan een non-inverted-looping van 52 meter hoog krijgen, waardoor deze de hoogste ter wereld wordt. Momenteel heeft de Full Throttle in Six Flags Magic Mountain dit record nog op haar naam met een looping van 48,8 meter. Het unieke aan deze baan is dat de looping zowel langs de binnen als buitenkant wordt bereden.

De nieuwe achtbaan zal “Flying Aces” genoemd worden, geïnspireerd op de Italiaanse ‘ace of aces’ graaf Francesco Baracca, een beroemde Italiaanse piloot van de jaren 1900. Enzo Ferrari nam van deze legendarische persoon het bekende logo met het paard over. De achtbaan die helemaal in het teken zal staan van het vliegtuig van meneer Baracca, zal naar verwachting bezoekers van over de hele wereld trekken. Tijdens de achtbaanrit moeten de gasten het gevoel krijgen een vlucht te maken in een vliegtuig.

 

One-of-a-kind beleving:

De General Manager van Ferrari World, Jesse Vargas, zei: “Er zijn maar weinig themaparken die al zulke uitbreidingen hebben uitgevoerd als Ferrari World. Wat we hier bekend maken is maar een glimp van onze voortdurende investeringen en veranderingen. Flying Aces zal in de rijke geschiedenis komen van Ferrari’s ‘one-of-a-kind’ belevingen. Je zal deze attractie alleen maar kunnen vinden in Ferrari World Abu Dhabi”.

“We zijn trots op wat Ferrari World Abu Dhabi heeft bereikt in de afgelopen 5 jaar en we zijn blij met de feedback van onze gasten over alle belevenissen die ze in het park hebben meegemaakt. Ik ben bijzonder trots op onze nieuwste attractie, de Ferrari Driving Experience, die de gasten onderdompelt in de exclusieve wereld van Ferrari.”

 

Feiten:

 • Naam: Flying Aces
 • Opening: 24/02/2016
 • Bouwer:  Intamin Amusement Rides
 • Snelheid: 120 km/u
 • Hoogte: 63 meter
 • Lengte: 1500 meter
 • G-Krachtrn: 5 G
 • Elementen
  • Kabel lift heuvel
  • 52 meter hoge Non Inverting Loop
  • Heartline Roll

 

De opbouw van de achtbaan:

31 juli 2015: De werken aan Flying Aces zijn volop bezig

 

25 augustus 2015: De werkzaamheden schieten goed op

 

29 augustus 2015: Nieuwe vorderingen

 

24 september 2015: De looping is bijna compleet

 

4 oktober 2015: De looping is af, al blijkt het geen normale looping te zijn

 

18 oktober 2015: Nog meer foto’s:

 

24 oktober 2015: Een video over de achtbaan

 

8 november 2015: Er wordt dag en nacht gewerkt aan de nieuwe projecten

 

17 januari 2016: Meer foto’s van de achtbaan

Foto’s: van David Arnold.

 

19 februari 2016: het treintje werd onthuld, de achtbaan opent op 24 februari 2016.

© Ferrari World
© Ferrari World

 

22 februari 2016: De laatste testritten

 

 

1 maart 2016: Eerste onride is een feit!

 

29 mei 2016: Zeer mooie video van de achtbaan

 

23 januari 2017: Nog een aantal mooie foto’s

 

 

Foto’s: Themeparkreview, VHcoasters, Parks & Coasters Worldwide, themepark.nl (MisterMicha), David Arnold, Ferrari World