Efteling – Nieuw sprookje Pinokkio

Op 1 juni 2015 maakte de Efteling bekend dat het Italiaans sprookje een vaste plaats krijgt in het sprookjesbos van het park. De Efteling gaat een nieuwe attractie bouwen rond de bezielde houten pop, wanneer hij liegt groeit zijn neus.

Het park trekt een budget uit van 2 miljoen euro voor de uitbeelding van het verhaal over Pinokkio. Het sprookje krijgt een plek tussen twee andere klassiekers in het oudste deel van het park: de Rode Schoentjes en Roodkapje.

In het najaar kan men Pinokkio bewonderen in het Efteling Theater. De musical rond het sprookje is dus een voorproefje op de bouwplannen. In het voorjaar van 2016 opent het nieuwe sprookje, de werken starten na de zomer.

Bouwplannen:

Er zijn ook bouwtekeningen opgedoken van het nieuwe sprookje. De tekeningen, die ingezien werden door fansite Eftelist, geven een idee van hoe het sprookje er zal uitzien.

Het oude bestaande gebouw  “In den noordpool” zal volledig met de grond gelijk gemaakt worden. De muur naast het gebouw, waar je nu “Kapitein Gijs” vindt, zal blijven. Echter zal de kapitein er niet blijven staan. De nis wordt tevens van het publiek gescheiden door een hek.

Een Italiaans huisje van 20m², met daarin een scene met poppen zal op de plaats komen van het huidige “In Den Noordpool” gebouw. Bezoekers kunnen de binnenkant van het huisje bekijken door de ramen en deuren. Natuurlijk is er ook een afdak voorzien voor als het regent. Het gebouw zou ongeveer 135.000€ kosten.

Het hele sprookje zou 2 miljoen gaan kosten, we kunnen er dus zeker van zijn dat er naast dit huisje nog een verrassing van formaat zal zijn. En dat kan best waar zijn. Naast het sprookje is er namelijk een vijver en een plein voorzien. De bouwtekeningen tonen een technische gang onder de vijver. Vermoedelijk kunnen we hier dus een scene met de walvis verwachten.

Het sprookje is het eerste nieuwe sprookje dat vooraan in het sprookjesbos komt te liggen. Hierdoor zal de toegangsweg vanaf de Pardoes promenade, die uitkomt tussen Roodkapje en de Dansende Schoenen, veranderen.

 

 

De bouwupdates:

30 september 2015: Eerste werkzaamheden vinden plaats:

Een aantal paden zijn verlegd en nieuwe voorlopige paden zijn aangelegd.

 

2 oktober 2015: Een nieuwe concept art werd vrijgegeven

12140144_1056612611023746_4753964303563490139_o

 

8 november 2015: Nog meer voorbereidende werken

 

11 november 2015: De Efteling pakt de stellingen in

 

11 januari 2016: Het gebouwd staat recht

 

26 januari 2016: Efteling toont nieuwe schetsen

 

24 maart 2016: Het nieuwe sprookjes is geopend voor het publiek

Het Sprookjesbos in de Efteling heeft er sinds kort een nieuwe bewoner bij. Op 24 maart startten de eerste bezoekers van het attractiepark de zoektocht naar de ondeugende houten pop.

Direct bij aankomst bij de werkplaats van Geppetto wordt duidelijk dat Pinokkio en de timmerman daar al heel lang niet zijn geweest. Bosdiertjes hebben de werkplaats overgenomen, terwijl de bezoekers zich afvragen: waar is Pinokkio? Ze vervolgen hun zoektocht en komen de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio. Bezoekers eindigen bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Door de interactieve hengel te gebruiken wordt al snel duidelijk of Pinokkio hier te vinden is.

 

31 maart 2016: Het eindresultaat

 

 

Bron: Efteling

Foto’s: Efteling, Looopings, Eftelist, jeroen_twee,  Plaetjesmakers