Duinrell – Uitbreiding van het Tikibad

Vandaag is in het Tikibad van Duinrell op indrukwekkende wijze de invulling en de naam van het nieuwe gedeelte van het Tikibad bekend gemaakt. Duinrell verstrekte eveneens informatie over de vernieuwingen in het vakantiepark en attractiepark in seizoen 2017.
 

Driedubbele Cone glijbaan
De nieuwe spannende glijbaan van het Tikibad wordt een driedubbele Cone van 163 meter lang. Van een hoogte van bijna 20 meter glijden de gasten op een tweepersoonsband razendsnel naar beneden de zogenoemde Cone (trechter) in. Vervolgens glijden zij eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende twee Cones, waarna de rit eindigt.
De opening staat gepland in mei van dit jaar. Bij de opening maakt Duinrell ook de naam van de glijbaan bekend. Met de driedubbele Cone is het Tikibad weer een nieuwe glijervaring en een spannende eyecatcher rijker.

Waterspeeltuin Playa
Het Tikibad wordt uitgebreid met de bijna 1.000 m² grote indoor waterspeeltuin Playa. De naam Playa benadrukt het waterspeelplezier dat kinderen van 0 tot 12 jaar in het nieuwe gedeelte van het Tikibad kunnen beleven. Er komt een groot waterklimtoestel met een ’tipping bucket’ (kantelende waterton) en diverse waterspeeltoestellen. De ‘Triple Slide’, ‘Duo Racer’ en ‘Body Cone’ zijn glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt in Playa een verwarmd waterspeelbad gebouwd, waar zij zich met hun ouders kunnen vermaken. Naar verwachting vindt de officiële opening van Playa medio 2017 plaats.

Waterpark Tikibad
Na de uitbreiding heeft het Tikibad 1,3 kilometer aan glijbanen. Jaarlijks bezoeken 700.000 mensen dit vijfde grootste waterpark van Europa. H.R.J. Graaf Van Zuylen van Nijevelt, grondlegger van het waterpark, opende in 1984 het Tikibad. In de loop der jaren zijn er verschillende glijbanen en waterattracties toegevoegd met dit jaar als meest recente uitbreiding de driedubbele Cone glijbaan en waterspeeltuin Playa. De driedubbele Cone glijbaan zal openen op 1 mei!

 

 

 

 

Bouwupdates: 

7 maart 2017: Uitbreiding van het Tikibad: Aflevering 1

 

23 maart 2017: Uitbreiding van het Tikibad: Aflevering 2

 

30 maart 2017: Uitbreiding van het Tikibad: Aflevering 3

 

7 april 2017: Uitbreiding van het Tikibad: Aflevering 4

 

21 april 2017: Uitbreiding van het Tikibad: Aflevering 5

 

1 mei 2017: Uitbreiding van het Tikibad: Aflevering 6

 

2 mei 2017: Onride van de glijbaan