Cranger Kirmes Herne: 1 augustus 2019 – 11 augustus 2019

Een van de gezelligste en beste kermissen van Duitsland zal in 2019 opnieuw uitpakken met een fantastische attractielijst. De Cranger Kirmes vindt dit jaar plaats van 1 augustus tot en met 11 augustus 2019 en is te vinden rond de Heerstraße in Herne. Maar liefst 37 grootvermaak attracties zullen aanwezig zijn met als hoogtepunt de wereldpremière van Aeronaut van de Nederlandse exploitant Hoefnagels.

 

Een van de meeste gezellige en leuke kermissen ter wereld, de Crange Kirmes, pakt dit jaar alweer uit met indrukwekkende attractielijst. Als uithangbord kan de kermis uitpakken met de première van de 80 meter hoge Star Flyer “Aeronaut” van de Nederlandse exploitant Hoefnagels die in Herne voor het eerst opgesteld wordt.

 

Achtbaanfans kunnen zich dit jaar uitleven in 3 achtbanen wat helaas minder is dan de voorbije jaren. Toch heeft Herne een absolute topper weten strikken met de grootste mobiele achtbaan ter wereld, Olympia Looping van Barth, die maar liefst 5 keer overkop gaat. Ook de extra grote wilde muis “Wilde Maus XXL” van Eberhardt waar bezoekers kunnen kiezen voor een normale ervaring of een beleving met VR-brillen zal van de partij zijn. Tot slot is er nog de familieachtbaan Willy der Wurm van Bauermeister.

 

Waterfanaten kunnen zich uitleven in 2 grote waterattracties. Als eerste is er de Log Flume (in de volksmond ook wel de boomstammetjes genoemd) “Auf Manitus Spuren” van Heitman. Daarnaast  heb je ook nog de Spinning Raft “Rio Rapidos” van Kaiser. Ideaal dus voor de warme dagen.

 

De skyline van Cranger Kirmes zal niet alleen gekleurd worden door de enorme mast van Aeronaut of de 5 kleurrijke loopings van Olympia Looping, maar er zullen ook nog een aantal andere attracties aanwezig zijn voor mensen die geen schrik hebben van hoogtes. Zo zal de zeer indrukwekkende Inversion “Infinity” van Hoefnagels van de partij zijn die maar liefst 65 meter hoog is.

 

Meer hoge attracties vinden we terug met de 55 meter hoge Booster “Apollo 13” van Küchenmeister, de 85 meter hoge vrijevaltoren “Hangover The Tower” van Schneider en de 50 meter hoge Bungee “Hot Shot” van Dölle. Tot slot kan je ook nog de 45 meter hoge Afterburner XXL “Konga” van Küchenmeister en het reuzenrad “Bellevue” van Bruch terugvinden op deze kermis.

 

Fans van thrill rides kunnen sensatie zoeken in attracties zoals de Polyp/Spider “Big Monster” van Krameyer, de Break Dance No.2 van Bonner en de Circus Circus van Gründler/Preuß. Ook de Musik Express “Disco Jet” van Heitmann is aanwezig net zoals de “Happy Sailor” van Howey.

 

Voor wie het allemaal wat harder mag kan terecht in de Huss Booster “Ghost Rider” van Löffelhardt of de Heavy Rotation “Mr. Gravity” van Oberschelp. Tot slot is er nog de Petersburger Schlittenfahrt van Burgdorf, het Schommelschip “Nessy” van Markmann en de Smashing Jump “Voodoo Jumper” van Schäfer.

 

Andere unieke attracties vinden we terug in de vorm van de loopingschommel “Looping the Loop” van Von Olnhausen, de shooter darkride “Laser Pix” van Jehn & Blume en de box show “Fight Club” van Schulz.

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder ontdekken.

 

Grootvermaak:

Wilde Maus XXL – Eberhardt (Wilde Muis XXL)

Olympia Looping – Barth (Looping Coaster)

Willy der Wurm – Bauermeister (Family Coaster) NIEUW 

Auf Manitus Spuren – Heitmann (Wilterwaterbaan)

Rio Rapidos – Kaiser (Spinning Raft)

Die große Geisterbahn – Schütze (Spookhuis)

Haunted Mansion – Hinzen (NL) (Spookhuis) NIEUW 

Aeronaut – Hoefnagels (NL) (Star Flyer) NIEUWPremière!

Apollo 13 – Küchenmeister (Booster)

Bellevue – Bruch (Reuzenrad)

Hangover The Tower – Schneider (Free Fall Tower)

Hot Shot – Dölle (Bungee)

Big Monster – Krameyer (Polyp/Spider)

Break Dance No.2 – Bonner (Break Dance)

Circus Circus – Gründler/Preuß (Circus Circus)

Wellenflug – Wendler (Zweefmolen)

Disco Jet – Heitmann (Musik Express)

Ghost Rider – Löffelhardt (Huss Booster) NIEUW 

Happy Sailor – Howey (Happy Sailor)

Petersburger Schlittenfahrt – Burgdorf (Schlittenfahrt)

Infinity – Hoefnagels (Inversion)

Konga – Küchenmeister (Afterburner XXL)

Mr. Gravity – Oberschelp (Heavy Rotation)

Nessy – Markmann (Schommelschip)

Voodoo Jumper – Schäfer (Smashing Jump)

Aqua Labyrinth – Markmann (Funhouse)

Big Bamboo – Hempen (Funhouse)

Fight Club – Schulz (Box show)

Kaleidoskop – Nier (Funhouse) NIEUW 

Laser Pix – Jehn & Blume (Shooter)

Looping Schaukel – Von Olnhausen (Looping the Loop)

Panic Room – Lemoine Spookhuis)

Super Rutsche – Göbel (Glijbaan)

Drive In – Schmidt (Botsauto’s)

Diamond – Hartkopf/Osselmann (Botsauto’s)

Number 1 – Isken (Botsauto’s)

Millennium Drive – Quante (Botsauto’s)

 

 

 

Bronnen: kermisvermaak.be, themepark.nl & kirmesforum.de