Bouwer in de kijker: Cedeal Rides

 

Cedeal Rides is een Franse fabrikant van attracties die voornamelijk op de kermis draaien. Eén van de best verkopende exemplaren is een spinning coaster. Het bedrijf biedt ook waterattracties aan. Het bedrijf vestigde zich in 2007 in Samois-sur-Seine.

 

Het Franse bedrijf Cedeal Rides werd opgericht in 2007 door Jorge Baptista. De productie van de attracties gebeurt echter niet in Frankrijk, maar in Portugal, dit om de kosten te drukken en de attracties goedkoper te kunnen aanbieden.

Eén van de populairste attracties van deze fabrikant is de spinning coaster, maar er worden ook heel wat andere attracties gebouwd.

 

Attracties

 

Achtbanen:

Spinning coaster standard

De spinning coaster standard is een wilde muis achtbaan met karretjes die om hun as draaien tijdens de rit. Deze achtbaan heeft een grondoppervlakte van 42 x 19 x 14 meter.

 

 

Spinning coaster compact

De spinning coaster compact is een kleinere variant van de standard versie. De afmetingen van deze achtbaan zijn 32 x 19 x 11 m.

 

 

Gliding coaster

De gliding coaster is een soort omgekeerde wilde muis achtbaan. Dit wil zeggen dat ze het typische bochtige parcours heeft, maar de karretjes hangen hierbij onder de track.

 

 

Pomme

Ook deze bouwer bouwt voor de kinderen een achtbaan, in de vorm van een Big Apple.

 

 

Waterattracties:

 

Flume ride

De flume ride is een transporteerbare versie van de klassieke boomstammetjes. Tijdens het parcours maken de bootjes twee drops.

 

 

Spinning raft

De spinning raft is en grote waterattractie die in twee hoogtes bestaat (8 meter en 10 meter hoog). Bij deze attractie neemt men plaats in ronde bootjes en legt men een bochtig parcours af.

 

 

Kinder attracties

Voor de kinderen bouwt Cedeal Rides enkele types draaimolens en rondritjes.

 

Bronnen: Cedeal Rides, Coastersworld, RCDB

Foto’s: Cedeal Rides