Bizarre parken: Beppu Park

In Japan is er een bijzonder idee uit 2016 effectief werkelijkheid geworden. Saunaliefhebbers kregen het ultieme idee om een saunapretpark te maken, of beter gezegd om een pretpark om te vormen tot een kuuroord. Nu is dat gekke idee effectief uitgevoerd.

Op 20 november 2016 verscheen op YouTube een video waarin dit geniale (of ronduit gekke) idee werd uitgewerkt. Op de video is een pretpark te zien waarbij alle attracties zijn omgevormd tot sauna’s en zwembaden. Onder andere een draaimolen, een achtbaan, een log flume (boomstammetjes), de parktrein en het reuzenrad werden grondig bestudeerd en omgevormd tot een ‘kuuroord attractie’.

 

Het spamusement park (een samentrekking van spa + amusement) zou verwezenlijkt worden in het Japanse Beppu City indien de video een miljoen views zou behalen. De video ging viraal en in minder dan een maand tijd bereikte de video al meer dan twee miljoen views. De bedenkers van het project hielden hun woord en gingen effectief tot de realisatie van het project over.

Beppu City is de hoogste plaats ter wereld waar warmwaterbronnen gebruikt worden door de mens. Door het spamusement park te openen wilde de stad zich opnieuw op de kaart zetten en dat is alvast goed gelukt. Het pretpark werd van de naam Rakutenchi omgetoverd tot het Beppu City Spamusement Park.

 

De achtbaan in het park, die vroeger de naam Jet Coaster had, werd omgedoopt tot de “Hot Spring Bubble Roller”. Deze achtbaan werd in 1972 gebouwd door de Japanse fabrikant Meisho Amusement Machines. Hot Spring Bubble Roller behaalt een snelheid van 50 km/u en is 15 meter hoog. Het ritje over een parcours van 450 meter duurt 2 minuten en 20 seconden.

 

 

Bron: Beppu Park