Bezochte pretparken Denemarken

Tivoli_logo 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Tivoli Garden’s in Kopenhagen is een van Europa’s bekendste stadsparken.Het park kent een rijke geschiedenis, het opende voor het eerst de poorten op 15 augustus 1843. Verwacht geen regulier attractiepark, met volop ruimte voor attracties. Wat je wel kunt verwachten is veel sfeer, concerten, kunst en cultuur.

Door de geringe oppervlakte van het park staan de attracties dicht op elkaar en zijn ze wat korter of kleiner van uitvoering dan elders. Zoals de oopingbaan Dæmonen, een Floorless coaster van B&M met een vrij kort ritverloop. Niettemin is de achtbaan erg populair bij de bezoekers.

Al sinds 1914 isde houten achtbaan Rutschebanen zeer geliefd bij groot en klein. Deze rollercoaster is vrij uniek, honderd jaar geleden was het heel gewoon  een remmer op de trein te laten meerijden die er voor moet zorgen dat de passagiers veilig weer het station bereiken.

Rutschebanen werd in 2014 honderd jaar en om die reden in de oude staat teruggebracht: het bouwwerk werd ‘verpakt’ in een berg.


20140411171118!Bonbon_land_logo 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Bonbon land is een klein pretpark dat vooral opvalt door zijn knotsgekke thema’s.

 

De naam heeft alles te maken met de gelijknamige snoepjesfabriek waaruit BonBon-Land is voortgekomen. Het bedrijf startte in 1930 met het maken van chocola, maar schakelde vijftien jaar later over op allerlei ander snoepgoed, zoals zuurtjes, pepermunt en drop.

De snoepjes zijn om ter gekst, zo heb je bijvoorbeeld Zeemeeuwdrollen, Eendenwier, Grote Borsten en Hullaballoos.

De gekke-namen-traditie wordt ook in het park voortgezet. De achtbanen heten Hondenscheet (Hundeprutten) en Wild Zwijn (Vild Svinet), de wildwaterbaan Kanaalrat (Vandrotte).