Bezochte musea België

268975_10150246766151849_4958398_n 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Het museum, dat tot de drukst bezochte musea van België behoort, herbergt uitzonderlijke collecties uit Centraal-Afrika. Zo beschikt het onder andere over ‘s werelds rijkste en meest befaamde verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika en over het volledige archief van Henry Morton Stanley.

 

 

logo 

rsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Breendonk is een Belgisch fort bij Willebroek. Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s gebruikt als concentratiekamp, hoewel het kamp nooit officieel door de Duitsers bestempeld werd als Konzentrationslager.

Het werd gebruikt als werkkamp en als doorgangskamp. Het is het enige dergelijke kamp in West-Europa dat volledig intact is gebleven.

Dit kamp is voor België een belangrijk gedenkteken geworden aan de oorlog en werd ingericht als “Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk”.

Het is ondergebracht in de Historische Pool van Defensie.


 

mas 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Het MAS of Museum aan de Stroom is een museum in Antwerpen, dat in mei 2011 opende. Het museum is gelegen in de oude haven op het Eilandje.

 

Mini-Europe_logo 

rsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europe, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist.    Een unieke tocht ! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomenu in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van Venetië ontdekken…

 

logo (1)rsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-icon Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (kortweg: M HKA; voorheen MuHKA genoemd) is een museum voor moderne kunst enhedendaagse kunst in Antwerpen.Het MuHKA is gehuisvest in een verbouwde en uitgebreide graansilo uit 1926 aan de Waalsekaai 47. De collectie bestaat uit internationale hedendaagse kunst vanaf 1970. Er worden jaarlijks verschillende tentoonstellingengehouden. Het museum beschikt over een museumbibliotheek.

 

logoBokrijk 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon xine

Levende geschiedenis: in het Openluchtmuseum van Bokrijk laten de geur van stro, het gekletter uit de smidse en de smaak van boekweitpannenkoeken je proeven van hoe het was om vroeger te wonen op het platteland.

 

Meer dan honderd authentieke gebouwen en hun inboedel nemen je mee terug in de tijd. Zo ontdek je onder meer het verhaal dat schuil gaat achter de indrukwekkende schuur uit het verdwenen polderdorp Oorderen.

Onderweg ontmoet je Bokrijkbewoners, bewonder je demonstraties door ambachters én… ga je zelf aan de slag!