Bezochte dierenparken Nederland

10168046_722586484480913_1881553943_nrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconKoninklijke Burgers’ Zoo is de naam van een dierentuin in Arnhem,Gelderland. De dierentuin wordt ook vaak ‘Burgers’, ‘De Bush’ of ‘Burgers’ Bush’ genoemd. Met bijna 1,5 miljoen bezoekers in 2013  is de Arnhemse Zoo de meest bezochte attractie in Gelderland.

Landelijk is Burgers’ Zoo de op vier na best bezochte attractie in Nederland.


 

Nationaal-Park-De-Loonse-en-Drunense-Duinen-logorsz_home-iconicoontjesrsz_google-maps-iconNationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.Het is ruim 4000 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park.Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij.

Hier ligt met name het natuurgebied De Brand bij Udenhout, met zijn afwisseling van hakhoutbossen, natte weilanden en moerasruigtes.


 

 

Logo_Dierenrijk_DeKinderdierentuin_fcrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconDierenrijk is een dierentuin in Mierlo, dichtbij Eindhoven. Ze ligt op het landgoed Gulbergen, een voormalige vuilstortplaats aldaar. De dierentuin opende onder de naam Dierenrijk Europa  zijn deuren voor het publiek.

De eerste jaren was de naam Dierenrijk Europa en had de dierentuin als centraal thema Europa en waren er dan ook uitsluitend Europese dieren te zien.

Sinds 2008 zijn er ook olifanten, kraagberen, gibbons, poolvossen enkamelen te zien. Aangezien deze dieren van buiten Europa komen, is de naam veranderd in Dierenrijk.


 

 

diergaarde blijdorprsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-iconBlijdorp is een van de mooiste dierentuinen van Europa waar veel te beleven valt. Van de giraffen tot de gorilla’s en de ijsberen, allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verblijf. In het Oceanium loop je letterlijk tussen de vissen door.

 

dolfinarium_logo_2rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon xineHet Dolfinarium in Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. 

 

GaiaZOO-logo-A3rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconGaiaZOO is een dierentuin gelegen in Kerkrade, in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Limburg. GaiaZOO werd in 2005 geopend en is vernoemd naar Gaia, godin van de aarde. Tot 2010 heette de dierentuinGaiaPark.In GaiaZOO verblijven ongeveer 100 verschillende diersoorten. Naast bekende dierentuindieren als gorilla’s, neushoorns, leeuwen en jachtluipaarden, verblijft er ook een aantal soorten die niet in andere Nederlandse dierentuinen voorkomen, zoals de boshond uit het Amazone-regenwoud, de veelvraat en de muskusos van de koude toendra en de grootoorvos van de droge savanne.

De dierentuin in ingedeeld in vier thema’s, genaamd Savanna, Taiga, Rainforest en Limburg. Daarnaast is er een binnenspeeltuin die DinoDome heet.


 

arsenaalrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconHet Arsenaal is een museum en maritieme attractie in Vlissingen waarbij het thema piraten centraal staat.In het Arsenaal is onder andere een Piratenpark en een Zeeaquarium met haaien en roggen ingericht. Vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren is er een uitzicht over Vlissingen en de Westerschelde. 

 

artisrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconArtis is de dierentuin van Amsterdam, en de oudste dierentuin van Nederland. Artis heeft zich ten doel gesteld om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren.Met een 27-tal monumentale gebouwen die grotendeels uit de negentiende eeuw stammen heeft Artis volgens velen een charme en een historische dimensie die aan modernere dierentuinen ontbreken.

Artis heeft de afgelopen jaren veel vernieuwd en blijft vernieuwen om zowel nu als in de toekomst haar maatschappelijke taak te kunnen vervullen.


 

scheveningenrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconSea Life Scheveningen is een groot zeeaquarium in Scheveningen (Den Haag).Te zien zijn vele soorten vissen zoals haaien en roggen, maar ookzeeschildpadden en otters. Op bepaalde tijden worden de vissen gevoerd.Er is ook een grote glazen tunnel door een aquarium, waarin men zich echt tussen de vissen waant. Dit is tevens het oudste tunnel aquarium van Nederland.

 

dierenpark-oliemeulen-logorsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-iconDierenpark De Oliemeulen is een in 1987 geopend reptielenhuis aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg, dat is uitgebouwd tot een kleine dierentuin. Het dankt zijn naam aan zijn 17e-eeuwse functie als oliemolen.De Oliemeulen is een instelling met hoofdzakelijk reptielen en amfibieën, maar er huizen ook zoogdieren en vogels, zoals wasberen, katachtigen, papegaaien,roofvogels, apen, vliegende honden en stinkdieren.

 

zoo parc overloonrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconBeleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in de avontuurlijkste dierentuin van Nederland. De natuurlijke uitstraling van het park en de bijzondere dierverblijven waar bezoekers tussen de dieren lopen maken het park uniek. Sta in het 21 hectare grote park neus aan neus met de cheetahs, laat je omringen door rondspringende ringstaartmaki’s en wandel samen met Indische antilopen, pelikanen en herten over de Maidan: Een unieke beleving die je niet snel zult vergeten!Tapirs, zeehonden en capibara’s duiken recht voor je neus het water in, beermarters klimmen over boomstammen boven je hoofd en de kamelen komen nieuwsgierig een kijkje nemen. Je staat verbluffend dichtbij de dwergnijlpaarden en de otters roepen je al op afstand om ze te komen bewonderen.Voor de kinderen is er van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende speurtocht maken langs de bewoners van het park.

 

ouwehands dierenparkrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-iconOuwehands Dierenpark in Rhenen is een avontuurlijke dierentuin. Je kunt er de witte leeuwen bespieden vanuit een uitkijkpost of op de grootste speelolifant ter wereld klimmen om de machtige Afrikaanse olifanten vanaf 12 meter hoogte te bekijken. In de zoo leven onder meer flamingo’s, stokstaartjes, gibbons, tijgers, wrattenzwijnen, bongo’s, zeeleeuwen, kamelen en zebra’s.