Bezochte dierenparken Frankrijk

  Montagne des Singesrsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon“Apen in de Elzas: dat is weer eens wat anders dan ooievaars!Vlak bij Haut-Königsbourg wonen ongeveer 300 bavianen op de apenberg. De nabijheid met de dieren verrast altijd de nieuwe bezoekers: ze komen heel dicht bij om de popcorn uit de uitgestrekte handen te pakken!Hier zijnde apen koning: ze profiteren van een dennenbos van 24 hectare en omstandigheden die heel erg lijken op hun leven in het wild. Het park is ook leerzaam: langs de looproute leggen gidsen het gedrag van de apen uit. Buiten de vermakelijke kant is het park sinds zijn opening in 1969 een ideale locatie voor wetenschappers die het sociale gedrag van deze verre neven van de mens onderzoeken.”

 

nausicaarsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-iconNausicaa, het Nationaal Centrum van de Zee is meer dan een gewoon aquarium. Het is dè plek waar je de wereld van de zee ontdekt. Duik in een van de grootste Europese centra gewijd aan de kennis over de zee en oceanen; 36.000 zeedieren, 4,5 miljoen liter water, 50 kleurrijke aquariums, spectaculaire haaien, vrolijke zeeleeuwen, komische pinguïns, een tropische lagune met koralen en talloze en veelkleurige vissen, .. alles wordt in het werk gesteld om van je bezoek aan Nausicaà een onvergetelijk moment te maken. Tevens wordt de bezoeker attent gemaakt op het milieubeheer en biodiversiteit. 

sigean-2013logo1 

rsz_home-icon rsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_google-maps-icon

Een ideaal dagje uit als u op zoek bent naar vermaak en avontuur, het park is 365 dagen per jaar open. Het wordt voortdurend uitgebreid. Meer dan 3.800 dieren leven in bijna 300 hectare bos, lagunes en ‘garrigues’ (geurend kreupelhout).

Bezoek onder andere het leeuwen park, Tibetaanse beren, giraffen en neushoorns en een voetgangers tocht naar de olifanten, dromedarissen, chimpansees en alligators.

Als u langs de lagunes komt, zult u versteld staan van de aanblik van meer dan 1000 vogels: flamingo’s, ibissen, ooievaars, pelikanen en nog veel meer.


logoZooLille 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconrsz_google-maps-icon

Parc Zoologique de Lille is een gratis toegankelijke dierentuin aan de rand van het centrum van Lille. Je vindt hier meer dan 300 dieren in 80 verschillende soorten, van apen tot witte neushoorns en van schildpadden tot vogels.Kinderen kunnen hier lekker spelen in een ‘kermishoek’ met verschillende attracties.

Juist omdat deze dierentuin gratis te bezoeken is en er vrij bijzondere dieren worden gehouden, is Parc Zoologique de Lille zeker een bezoek waard als je in Lille bent!

De dierentuin bevindt zich in Bois de Boulogne, een stadspark dat om de Citadelle heen ligt.