Bezochte dierenparken België

hr_1055_img_1628__0 

 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

ZOO Antwerpen is een dierentuin die behoort tot de KMDA.  

De dierentuin werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en een van de oudste dierentuinen ter wereld.

 

De zoo ligt vlak naast het station Antwerpen-Centraal op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

 

In de volksmond wordt deze dierentuin ook wel ‘de zoo’ of ‘de Zoölogie’ genoemd. Tegenwoordig vinden bijna 350 soorten onderdak in de zoo.


 

images 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Planckendael is een dierentuin in Muizen, nabij Mechelen.Planckendael herbergt niet enkel exotische dieren zoals neushoorns, bizons en allerlei antilopensoorten. Er gaat ook heel wat aandacht naar dieren uit de eigen streek. Door hun teruggetrokken levenswijze, dassen bijvoorbeeld, of hun zeldzaamheid zijn deze dieren in het wild bijna niet te zien.

In Planckendael probeert men de dierenverblijven zo goed mogelijk in te passen in het landschap. Sommige delen van het park blijven onaangeroerd, zodat men er het hele jaar door wilde bloemen en planten kan vinden.

Behalve de populaire ooievaars is er ook publiekslieveling Johanna, een van de weinige Indische neushoorns in een dierentuin. Daarbij komt nog dat Johanna al meerdere malen moeder geworden is (al zes keer in totaal met onder meer Fanindra in 2004 en Jasmin in 2008) en zo bijdraagt aan het populatieaantal van de soort.

Planckendael heeft eveneens uitgebreide mogelijkheden voor recreatie: voor kinderen is er een grote aparte speeltuin en vele extra animaties zijn over het park verdeeld.


 

xDeDBn3W_400x400 

rsz_home-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

De Olmense zoo is een bescheiden dierenpark in Balen. 

De zoo is gespecialiseerd in katachtigen. Zo vindt men er Afrikaanse leeuwen, Siberische tijgers, witte Bengaalse tijgers, zwarte panters, Euraziatische lynxen, servals, caracals, en poema’s.

 

Sinds 2013 bezit het park ook een koppel Nevelpanters.

 

Verder bezit de zoo nog een ruime collectie vogels, zoals papegaaien, uilen, arenden, flamingo’s, kraanvogels(zoals de Australische saruskraanvogel) en ibisachtigen (zoals de puna- en de brilibis).


 

aVY_nt5G 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Pairi Daiza (tot en met 2009 Paradisio) is een dierenpark in Cambron-Casteau (Henegouwen), dat op 11 mei 1994 zijn deuren opende. 

Het park is uitgegroeid van een vogelpark tot een volwaardige dierentuin. Pairi Daiza is gevestigd op de site van de voormalige Abdij van Cambron dat tot decisterciënzerorde behoorde. In het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren.

In 2006 is de “Droom van Han Wu Di” geopend, de grootste Chinese tuin van Europa, met kraanvogels, een drietal rode panda’s en muntjakken.

 

In 2007 werd het Roofvogeldorp geopend, een rij grote volières met verschillende soorten roofvogels en een doorwandelvolière met gieren en andere roofvogels. In 2008 pakte Paradisio uit met een groot Indonesisch gebied.

Sinds zijn ontstaan heeft het vogelpark deelgenomen aan verscheiden kweekprogramma’s ter behoud en bescherming van bedreigde diersoorten. Zo heeft de Chinese overheid in 2014 twee Chinese reuzenpanda’s, Hao Hao en Xing Hui, voor een periode van 15 jaar uitgeleend aan het park.


 

2-7 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Aquarium van Brussel (op 100 m. van de Basiliek) Een wonderbare reis langsheen de warme zeeën en de continenten. Brussel, Hoofstad van Europa, heeft een uitstekend openbaar aquarium. 

Het Aquarium van Brussel presenteert de fantastische leefmilieus van 250 soorten van kleine waterdieren van de hele wereld: van zeewater tot zoet water doorheen brak water, van Afrika tot Amerika, van Azië tot Oceanië, van de Noordzee tot de tropische zeeën. Door de fascinerende wereld van de vissen, de amfibieën en de koraaldiertjes te ontdekken, zult u zich bewust zijn van het milieu en van de dagelijkse gebaren die bijdragen tot de bescherming van de natuur.

 

Het is ook de plaats waar meerdere soorten ernstig bedreigd zijn of al verdwenen zijn.

 

Deze soorten zijn hier behouden en gekweekt door onze biologist en natuurliefhebbers.


 

314120_301570126580309_1214693791_n 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconrsz_twitter-iconicoontjesrsz_google-maps-icon xine

In Aquatopia, tegenover het Centraal Station van Antwerpen, ontdek je méér dan 10.000 exotische vissen en dieren in hun natuurlijke leefomgeving.  

Aai een slang, zie hoe haaien hun prooi verslinden en nog meer!

 


 

293488_210934792300446_606667357_n 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Le Monde Sauvage is een dierentuin en safaripark in Aywaille in de provincieLuik.Het bezoek aan het park is opgedeeld in twee delen. Eerst kan je met de auto door het park rijden waar watusirunderen, giraffen, zebra’s, gnoes,struisvogels, capibara’s en nog vele andere vrij rondlopen.

 

De neushoorn,nijlpaarden en Afrikaanse olifanten kan men ook bewonderen, deze hebben wel geen vrije uitloop. Nadat de auto geparkeerd is kan men het park binnen gaan voor het tweede deel.

 

Er is een volière met exotische vogels en een show met papegaaien, zeeleeuwen en roofvogels. Verder kan je ook nog beren, witte wolven, Amerikaanse bizons, vele roofvogels en katachtigen zoals het jachtluipaard, de leeuw, de zwarte panter, tijgers en poema’s bewonderen.


 

blankenberge 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

In SEA LIFE Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen.Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s, het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes tot de interactieve touch pool waar je de dieren zelfs kunt aanraken.

In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen. Daar kun je ook onze zeehonden en zeeleeuwen terug vinden.

Met meer dan 2.500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.


 

serpentarium_0 

rsz_home-iconrsz_social-facebook-box-blue-iconicoontjesrsz_google-maps-icon

Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op één of andere prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun ‘nopjes’ zijn.

Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar een kleine stap. Je beleeft de wondere wereld van bijzonder zeldzame soorten. Van de prachtige regenboogboa, de tapijtpython en de panter kameleons tot de zwarte mamba, ‘de koningin de gifslangen’.