Artikels » Winter in Europapark (2014-2015)

Duizenden lichtjes verlichten de paden als de dikke sneeuwvlokken zachtjes dwarrelen naar de grond. De heerlijke geur van kaneel koekjes zweeft door de lucht. Met deze mooie zin komen we direct in de wintersfeer. Europa-Park heeft zich opgeknapt dit speciale winterseizoen. Of u nu een sneeuwkindje bent of net een kille sensatiezoeker, Europa park biedt je een schat aan adembenemende attracties.

Ongeveer 2.500 dennenbomen en 10.000 kerstballen en ontelbare gloeiende sfeervolle lampjes zullen het park versieren.

Voor de hongerigen zullen er speciaal geurende glühwein en geroosterde amandelen worden voorzien, magische 3D-projecties en tal van gezellige houtvuren maken het geheel compleet… Europa-Park biedt alle ingrediënten voor een betoverend winterseizoen.

Tal van attracties zijn te ervaren in dit besneeuwde landschap. De wereld van de IJslandse mythen zal voor de eerste keert de poorten openen tijdens het winterseizoen.  WODAN – Timburcoaster nodigt de thrill seekers onder u voor tot een spectaculaire rit.

rsz_1logo

In het themagebied “Frankrijk” zullen avonturiers zoeven door het heelal op de donkere Eurosat rollercoaster.

“Feliz Navidad” is hoe ze je begroeten in het themagebied “Spanje”, waar gasten kunnen genieten van een heerlijke glühwein in de “Bar Glaciar”.

De Euro-Mir achtbaan in Rusland staat garant voor een duizelingwekkende reis naar de sterrenhemel, terwijl de meer gevoelige zielen zullen genieten van een excursie in de Russische winter landschap op de Snowflake Sleigh Ride.

Het 55 meter hoge Bellevue reuzenrad in het Portugese themagebied biedt een prachtig panorama van een sfeervol verlicht Europa-Park, een must-see wanneer de zon aan de horizon verdwijnt.

Bellevue_1920_AT_WI_Europa-Park-2

De kinderen kunnen naar beneden glijden op de speciale sneeuw-helling in het themagebied “Ijsland”, maar je kan ook sierlijke pirouettes uitvoeren op de grote ijsbaan aan de voorkant van het “Historama”. Ondertussen kunnen de allerkleinsten bij de Thoma kids’ skischool hun eerste smaak te pakken krijgen van een ski-avontuur.

Geniet van een unieke sfeer als u een bezoekje brengt aan de ouderwetse kerstmarkt op een steenworp verwijderd van het historische Balthasar Palace Park, waar tal van tenten een reeks van de traditionele beroepen aan u voorstellen. Bij valavond zorgen fakkels en open haarden voor een onweerstaanbare charme.

Europa-Park besteed ook aandacht aan de honderdste verjaardag van wijlen “Ulrich Damrau”. Aan de hand van foto’s, plannen en exposities zal het werk te zien zijn van de set en decorontwerper.

Een ander cultureel hoogtepunt van het winterseizoen is de “Rolf Knie” tentoonstelling in de Mercedes-Benz Hall, waar EnBW Energie Baden-Württemberg AG de werken presenteert van de populaire Zwitserse kunstenaar.

Shows:

“De ring is geopend” – de strijdkreet voor de dansers, kunstenaars en clowns die de circustent bevolken op het festivalterrein van Europa-Park. Hier laten de wereldberoemde “Gerlings” high-wire kunstenaars de bezoekers genieten van hun kunsten.

De ijsshow “Surpr’Ice – Der verlorene Pinguin” (“Surpr’Ice ¬ De verloren pinguïn”) is voor zowel jong als oud.

Eisshow_1920_SH_WI_Europa-Park-1

In het Engeland-thema gebied, nodigt het “Globe Theater”de bezoekers uit om te komen genieten van een nieuwe kerst musical, gevolgd door het adembenemende lichtspektakel “Luna Magica”

Let op: Omwille van de winterse weersomstandigheden zullen enkele attracties gesloten zijn tijdens de winter: Adventure Playground, African Queen I und II, Atlantica SuperSplash, blue fire Megacoaster , Fjord-Rafting Children’s Cutter, Paddler’s Tour, Silver Star, Tirol Log Flume, Rocking bridge en wobbling boat, Water Playgroud, Water Lane

Openingstijden

Europa-Park is dagelijks geopend tijdens het winterseizoen van zaterdag 22 november 2014 tot zondag 11 januari 2015 (met uitzondering van 24 en 25 december) 11:00-19:00 (tot 18:30 op 31 december).