American Fridays – Mount Olympus

AMERICANFRIDAYSnotpfVorige week presenteerden we in deze serie het petieterige Timber Falls. Voor velen zou het parkje niet interessant genoeg zijn om Wisconsin Dells op de route in te plannen, maar het dorpje heeft buiten de vele waterparken en prachtige omgeving nog een extra troef! En die troef noemt Mount Olympus.

Mount Olympus is een pret- en waterpark die volledig om de Griekse oudheid draait. Geen verrassing, want het park werd opgericht een Griekse immigrant. Die familie heeft vandaag nog steeds de leiding over het park.

Het park telt vijf achtbanen, waarvan slechts één stalen. Little Titans ga je echter niet op je coastercounter kunnen toevoegen aangezien je deze kleine kiddiecoaster als volwassene enkel mag berijden als een kind begeleid. De andere vier achtbanen zijn allemaal houten achtbanen. De kleinste daarvan is Pegasus. Best een leuk ding, maar Mount Olympus heeft nog wat straffers te bieden. Zoals Cyclops bijvoorbeeld. Die is niet zo groot maar laat dat je niet verrassen, het venijn zit letterlijk en figuurlijk in de staart. Er is een goede reden waarom je minstens 18 jaar oud moet zijn om in de laatste zitjes te gaan zitten…

De tweede grootste achtbaan van het park is Zeus. Genoemd naar de Griekse oppergod is dit geen klein gevaarte. Een heel leuke woodie die een hele mooie portie airtime oplevert. Maar de eyecatcher van het park is zonder twijfel Hades 360! Deze 41,5 meter hoge hybride achtbaan van The Gravity Group is in 2013 nog bijgewerkt. Men haalde er een stuk uit en voegde een corkscrew inversie eraan toe! Zelfs zonder die corkscrew heeft Hades een erg interessante lay-out. Helaas rijdt hij nogal ruw, maar laat dat je niet tegenhouden want buiten het rammelen is Hades een echte topbaan!

Als je de achtbanen hebt gedaan, wat valt er dan nog te beleven?! Mount Olympus is niet zoveel attracties rijk. Ze hebben wel een paar karts staan die totaal anders opgebouwd zijn dan wij gewoon zijn en daarom alleen al de moeite zijn. Voor de thrillseekers heeft het park een swing en catapult ride zoals je die ook vaak op de kermis terugvind. Het park opent dit jaar trouwens een 42 meter hoge starflyer! Maar het pretparkgedeelte op zich is niet echt dagvullend. Gelukkig beschikt Mount Olympus ook over een groot waterpark! Vergeet dus je zwemgerief niet als je Mount Olympus bezoekt.

Officiële website Mount Olympus
Mount Olympus op RCDB