Zierer stelt haar nieuwe concept Flying Gondolas High’n’Dry voor

De Duitse fabrikant Zierer stelde onlangs een nieuw concept van haar Flying Gondolas voor. Het gaat om een nieuwe variant van de klassieke attractie waarbij je een totaal nieuwe ervaring krijgt. Bij de nieuwe variant wordt gebruik gemaakt van watergordijnen, waardoor een ritje veel spannender wordt.

 

Flying Gondolas High’n’Dry zal dus gebruikmaken van watergordijnen waarin een opening verschijnt wanneer de gondel nadert, op die manier kunnen de inzittenden droog blijven. Maar de spanning zit hem in het feit dat het lijkt alsof je volledig nat zal worden.

De Flying Gondolas High’n’Dry zijn verkrijgbaar in twee versies: In de volledig geautomatiseerde versie kunnen passagiers achterover leunen en genieten van de rit. Er zijn in totaal acht waterelementen geplaatst en de gondels passeren automatisch de gaten in het gordijn en zijn niet te besturen.

In de interactieve versie, met in totaal vier watergordijnen, combineert men het beste van de Flying Gondolas en het High’n’Dry concept: Passagiers moeten de gondels met behulp van joysticks op en neer manoeuvreren om door de openingen in het gordijn te kunnen passeren. Om ervoor te zorgen dat gasten niet nat worden, is de bediening van het systeem zo geprogrammeerd dat de opening van het watergordijn zich aanpast aan de hoogte van de gondel.

 

Bron en foto’s: Zierer