Track nieuwe achtbaan Six Flags Over Georgia staat volledig overeind

Six Flags Over Georgia opent dit jaar de allereerste Ultra Surf Coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het gaat om een achtbaan waarbij een karretje heen en weer wordt gelanceerd en de rit eindigt met een splash. De laatste trackdelen werden ondertussen geplaatst.

 

De nieuwe achtbaan van Six Flags Over Georgia zal de naam Georgia Surfer krijgen. Het gaat om een allereerste exemplaar van de Ultra Surf Coaster die Intamin Amusement Rides bouwt. Dit type achtbaan lijkt op de PowerSplash van Mack Rides. Van deze laatste was het eerste exemplaar zelfs Pulsar in Walibi Belgium.

De Ultra Surf Coaster die Intamin bouwt voor Six Flags Over Georgia zal, in plaats van een gewoon bootje, een treintje hebben dat een surfbord voorstelt. Inzittenden zullen hierbij plaatsnemen op één van de twee draaischijven van het treintje. Hierdoor zullen ze tijdens de rit dan ook ronddraaien.

De nieuwe achtbaan is 179,8 meter lang en 43,9 meter hoog, maar door het heen en weer rijden leg je een afstand af van meer dan 600 meter. De topsnelheid zal 96,6 km/u bedragen.

 

 

Bron en foto’s: Six Flags Over Georgia