Eerste testritten vinden plaats op nieuwe achtbaan Serengeti-Park

Dit jaar opent in het Duitse Serengeti-Park een nieuwe achtbaan. In de nieuwe coaster zal het mogelijk worden om tijdens de rit zijdelingse rollovers te maken. Gozimba, zoals de baan zal gaan heten, is een prototype en de bouw duurt al best lang. Maar de eerste testritten vonden ondertussen plaats.

 

Het Duitse pret- en safaripark Serengeti zal dit jaar, na lang bouwen, een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om de achtbaan Gozimba, die uniek in de wereld wordt. Door het manipuleren van de vleugels bevestigd aan de stoel van de passagier, krijgen gasten tijdens de rit de mogelijkheid om zijdelings 360 graden rondjes te draaien. Je kunt deze stoeltjes vergelijken met de stoeltjes die je vindt op een SkyFly-attractie van Gerstlauer.

 

Het park deelde een filmpje van de bouwwerken en vertelde erbij dat de eerste testritten ondertussen ook al plaatsvonden.

 

Het parcours van de achtbaan is 400 meter lang en 25 meter hoog. De maximale snelheid zal 40 km/u bedragen. Bezoekers zullen vanaf 1m20 een ritje kunnen maken, al zal de loopingfunctie uitgeschakeld worden voor kinderen onder 1m35. De Zwitserse bouwer Ride Engineers Switzerland (kortweg RES Rides) stond in voor de bouw van de baan.

 

Bron en foto: Serengeti Park