Paultons Park gunt een blik op de toekomst

Het Engelse pretpark Paultons Park ontving onlangs heel wat fans tijdens een speciaal fanevenement. OP dit evenement praatte de directie over wat er de komende jaren allemaal op de planning staat.

 

Een van de spannendste nieuwe projecten voor het park wordt Ghostly Manor. Voor deze nieuwe attractie zal men de voormalige 4D-cinema gebruiken, waarin een compleet nieuwe attractie gebouwd wordt.

In de attractie begeleiden we de spokenjager Dr. Kinley, die werd uitgenodigd om een ​​landgoed te verkennen. Naast unieke artefacten hangt er een mystieke sfeer door het hele gebouw en gebeuren er vreemde dingen om ons heen… geesten! Geesten richten grote schade aan in het hele pand en we moeten dit stoppen!

Hoewel het nog niet helemaal officieel is, wordt dit een zogenaamd gameplay Theater, gebouwd door Mack Rides. Dit is een soort ronddraaiend theater waarin de bezoekers ondergedompeld worden in interactieve scènes. Het gameplay-theater combineert echte decoratie met multimedia-inhoud.

Behalve de attractie wordt ook het parkgedeelte opnieuw ingericht. Het gebouw zal het uitzicht krijgen van het voormalige Paultons Manor, dat in 1963 afbrandde. Een mooie verwijzing naar het verleden van het park.

De werken aan de attractie beginnen eind dit jaar en men hoopt de nieuwe attractie in mei 2025 te kunnen openen. Er werd alvast een website geopend, waarop later meer info komt. www.ghostlymanor.co.uk

 

 

2026 wordt het jaar van de Vikingen

In 2026 krijgen de Vikingen een eigen themagebied in het park. Deze zone zal gebouwd worden op een nieuw stuk grond dat voorheen nog niet bebouwd was. Welke attracties hier zullen komen, is voorlopig nog niet bekend, maar op de vraag of er een thrillcoaster zou komen antwoorde men dat het een mogelijkheid is.

 

Duurzaamheid

Behalve in de nieuwe attracties investeert het park ook in de duurzaamheid van het park. Zo zal men de parking voorzien van zonnepanelen en gaat men een 30 meter hoge telecommunicatiemast bouwen. Met de zonnepanelen wil men het recente themadeel Tornado Springs van elektriciteit voorzien.

 

Bronnen: Attraction Source, Paultons Park, Themepark Central

Foto: TPF, Paultons Park