Nieuwe achtbaan Mahuka geopend in Walibi Rhone-Alpes

Op 15 juni konden de bezoekers van het Franse Walibi Rhône-Alpes plaatsnemen in de nieuwe achtbaan Mahuka, die op die dag officieel geopend werd. Deze nieuwigheid werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het betreft een Single Rail Coaster. De eerste in zijn soort in Europa.

 

Walibi Rhône-Alpes wordt dit jaar 45 jaar oud en dat vierde het park met de opening van een gloednieuwe achtbaan. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides, die voorheen nog maar één exemplaar van dit type bouwde in het Australische Luna Park.

Mahuka is een Single Rail Coaster die een lengte van 600 meter heeft en een hoogte van 18 meter. Het treintje wordt tot tweemaal voortgestuwd door een lancering met banden, waardoor het een topsnelheid bereikt van 67 km/u. In het parcours zitten drie inversies verwerkt.

 

 

Bron en foto: Walibi Rhône-Alpes