Nieuwe achtbaan Hyperia heropend in Thorpe Park

In Thorpe Park ging op 24 mei een nieuwe spectaculaire achtbaan open voor het publiek. De vreugde was helaas van korte duur, want een dag later ging de baan weer dicht voor onbepaalde duur wegens onverwachte omstandigheden.

 

Op haar 45ste verjaardag opende het Britse Thorpe Park de nieuwe achtbaan Hyperia. Deze achtbaan, die gebouwd werd door Mack Rides, werd meteen de hoogste achtbaan van Engeland en versloeg het record van Big One in Pleasure Beach Resort in Blackpool.

 

 

Pleasure Beach reageerde meteen met een ludieke actie door een bestelwagen met reclame te laten rondrijden in de buurt van Thorpe Park met daarop de teksten:

“Beating the Big One’s Tallest Rollercoaster Record with 1 foot? Petty…” en “We’ll just have to come up with something else, won’t we?”. Wat fans doet denken dat Pleasure Beach nog grootse plannen heeft.

De opening van Hyperia zorgde voor een enorme drukte in Thorpe Park, want de wachttijd liep op tot vijf uur. Een dag later konden fans geen ritje meer maken op de achtbaan, want deze ging wegens onvoorziene omstandigheden dicht voor onbepaalde duur. Wat precies het probleem is, heeft het park niet bekendgemaakt. Bezoekers kregen wel een kom-terug-ticket en mensen die hotelkamers geboekt hadden, konden die opnieuw reserveren op een latere datum.

Op 12 juni heropende de baan weer, al blijken er toch nog wat kinderziektes op te duiken, waardoor de baan gesloten blijft.

 

Hyperia

Hyperia is een achtbaan met een lengte van 995 meter, een hoogte van 71,9 meter en een topsnelheid van 128,7 km/u. In de baan zitten drie inversies verwerkt: een Immelman, een Barrel Roll Downdrop en een Stalled Dive Loop.

 

 

Bron en foto: Thorpe Park