I.E. Park stelt nieuw achtbaanontwerp Timestir voor

Het Italiaanse bedrijf I.E Park stelde onlangs een nieuw type achtbaan voor. Het gaat om een model dat de vorm heeft van een acht en een bijzonder soort treintje. Een beetje een kruising tussen flat ride en een echte achtbaan.

 

De nieuwe achtbaan die I.E Park voorstelde, wordt de Timestir genoemd. Het bedrijf noemt het een family thrill coaster. De lay-out vormt een acht en het treintje bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn.

Het treintje wordt voortdurend aangedreven door een LEM-SYSTEEM (Linear Eddy Current Motorized drive). Dit is een soort aandrijving met banden op de track. In het parcours zit ook een inline twist inversie verwerkt.

Een eerste exemplaar van deze achtbaan staat momenteel al opgebouwd op de terreinen van de fabrikant, dus mogelijk is er al een exemplaar verkocht.

 

Goed gekopieerd?

De nieuwe achtbaan van I.E Parks vertoont opvallend veel gelijkenissen met een model dat Skyline Attractions in het verleden bouwde. Bij Skyline Attractions werd dit de Skywarp genoemd en de statistieken komen bijna volledig overeen met de Timestir. Het grote verschil is dat I.E Parks een traditionele track gebruik, waar Skyline Attractions een Single Rail track van RMC gebruikt.

Of dit nu een goede keuze is om dat model te gaan kopiëren, is nog maar de vraag. Skyline Attractions bouwde van haar Skywarp model twee exemplaren. De eerste die hiervan opende, was Harley Quinn Crazy Coaster in Six Flags Discovery Kingdom. Deze sloot amper een jaar later alweer vanwege te veel technische problemen. Een tweede exemplaar opende in 2019 met Tidal Twister in SeaWorld San Diego. Deze laatste mocht wat langer haar rondjes rijden, maar ook deze sloot ondertussen voorgoed.

 

Bronnen: I.E Parks, RCDB

Foto’s: I.E Parks