Grootste koraalrif buiten de oceaan geopend in Loro Parque

Loro Parque opende even geleden haar Coral Kingdom, het grootste koraalrif buiten de oceanen. De nieuwe installatie combineert state-of-the-art visuele technologie met enorm veel echt leven. Meer dan 8.000 koralen en bijna 10.000 vissen, in ruim 260.000 liter water, verwelkomen bezoekers in een ruimte die een unieke meeslepende ervaring biedt.

 

In het nieuwe Coral Kingdom worden de bezoekers ondergedompeld in een beleving op de zeebodem. Een reis waarin de schoonheid van het grootste rif buiten de oceaan zich in al zijn pracht ontvouwt. In de nieuwe ruimte zorgen de natuur en virtuele realiteit voor een unieke ervaring. Het rif bewonderen kan je door een raam van bijna 40 meter lang. De meanderende indeling zorgt voor een gevoel van beweging.

 

 

Maar het meest indrukwekkende aan Coral Kingdom is de symbiose die de natuur en de meest innovatieve audiovisuele technologie tot stand brengen. Doormiddel van 360°-projecties en verbluffend realistische hologrammen reist de bezoeker langs de zandige zeebodem die wordt bevolkt door wezens, waarbij de oppervlaktegolven over hun hoofden breken. Het wordt een reis onder de zee waar de kleur en schoonheid van het rif een prachtige en unieke wereld creëren.

Het atol bestaat uit ruim 8.000 koralen van ruim 70 verschillende soorten en ongeveer 10.000 vissen. Clownvissen, doktersvissen, vlindervissen… Coral Kingdom is een compleet ecosysteem dat de riffen van het grote Indo-Pacific Barrier Reef reproduceert in meer dan 260.000 meter water.

 

Bron en foto: Loro Parque