Seven en Hasbro ontwikkelen Transformers-attracties voor Saoedi-Arabië

De investeringsgroep Saudi Entertainment Ventures (Seven) heeft plannen aangekondigd voor de ontwikkeling en exploitatie van ’s werelds eerste indoor entertainmentcentra met Transformers-thema in Saoedi-Arabië.

 

Seven, een dochteronderneming van het Public Investment Fund (PIF), gaat drie Transformers-attracties lanceren in het koninkrijk. De eerste hiervan wordt geopend in de in opbouw zijnde entertainmentbestemming van het bedrijf in Al Hamra, Riyad.

Seven werkt samen met Hasbro aan de nieuwe Transformers-locaties. De groep werkt ook samen met Hasbro om ’s werelds eerste Play-Doh-attracties in Saoedi-Arabië te creëren.

De locaties zullen 10.000 vierkante meter groot worden en zullen ultramoderne attracties en heel wat thematisering krijgen. Verder komen er merkwinkels en exclusieve merchandise en thematische F&B.

Op enkele concepttekeningen ontdekken we een schommelattractie, Zamperla NebulaZ en een achtbaan die lijkt op het nieuwe ontwerp van S&S Sansei Technologies, namelijk de Axis Coaster.

De attractiesector in Saoedi-Arabië groeit snel als onderdeel van Vision 2030 van de PIF. Seven investeert meer dan 13 miljard dollar om 21  entertainmentbestemmingen te bouwen  in 14 steden in het land.

 

 

 

Bronnen en foto’s: Seven, Hasbro, Blooloop