Disney sluit het Galactic Starcruiser-hotel in september 2023

Op 1 maart 2022 opende het langverwachte Galactic Starcruiser-hotel haar schuifdeuren. Sinds toen was het mogelijk om de nacht door te brengen in een ander sterrenstelsel. Maar hieraan komt een einde, Disney kondigde de sluiting aan van deze unieke Star Wars Experience.

 

Het Galactic Starcruiser-hotel is een Star Wars-thema hotel gelegen in Walt Disney World Resort in Florida. Het biedt een verblijf van 2 nachten in een speciale suite. Aan het begin van hun verblijf stappen gasten aan boord van een lanceercapsule die hen naar de sterrenkruiser Halcyon brengt. Hier wordt je ondergedompeld in de Star Wars wereld.

Onderweg zullen gasten veel bekende Star Wars- personages ontmoeten. Het bijzondere aan hen is dat ze interactie hebben met de gasten en zo een heel persoonlijke beleving bieden. De gasten krijgen lessen in de traditionele kunst van het lichtzwaardgevecht. Ook nemen ze deel aan Droid races.

Zichzelf versterken doen ze tijdens het Taste Around The Galaxy-diner met exotische gerechten in gepaste avondkleding. De gast krijgt de kans om zijn eigen verhaal te beleven, je kunt bijvoorbeeld een verstekeling verbergen om zo het verzet te helpen os je aansluiten bij een smokkelbende.

Klinkt dit allemaal goed, dan moet je wel snel zijn, Disney heeft aangekondigd het hotel eind september 2023 te sluiten. De laatste reis staat gepland tussen 28 en 30 september.

Als de belangrijkste reden van de sluiting geeft het park aan dat het om een zakelijke overweging gaat. Een nachtje in het hotel was ook best prijzig. Zo betaalde je voor twee personen 4800 dollar en voor een gezin van vier 6000 dollar.

 

Bron: Disney