Wunderland Kalkar pakt Halloween dit jaar groots aan met Horror Nights Kalkar

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar zal dit jaar tijdens de Halloween periode uitpakken met een Halloween evenement dat niet voor watjes is. Er werd een volledig achtergrondverhaal verzonnen en er komen drie spookhuizen en twee scarezones. Het horror evenement vindt plaats van 6 oktober t/m 5 november 2023 op het terrein van Wunderland Kalkar en dit op elke vrijdag t/m zondag.

 

Het Horror evenement van Wunderland Kalkar zal draaien rond het hoofdpersonage Herr Pluton, een doorgedraaide wetenschapper. Zijn achtergrondverhaal kan je hier lezen. Lange tijd werd gedacht dat de professor verdwenen was, maar…

Al die tijd bleek Herr Pluton nog te leven en diep in de kerncentrale wraakzuchtig te hebben doorgewerkt – nadat hij door een onbekende in de kernreactor geduwd zou zijn. De briljante, maar ook radicale wetenschapper Ferdinand Pluton deed namelijk jarenlang onderzoek naar kernenergie in Kalkar. Zijn collega’s maakten hem toentertijd belachelijk en de maatschappij zette hem weg als doorgedraaide freak. Tot nu. Herr Pluton is terug en is uit op wraak. Iedere vrolijke bezoeker die zijn park durft te betreden… zal hij tot monster transformeren voor zijn leger.

Het zijn twee parkbezoekers die hem op het spoor kwamen door het ontdekken van een mysterieus dossier over een doorgedraaide wetenschapper en foto’s van een ondergrondse tunnel. Maar zij raakten nadien vermist. Er konden wel enkele filmpjes gevonden worden op hun beschadigde GoPro.

 

Spookhuizen

In totaal zullen er drie spookhuizen te vinden zijn in het park, waarvan het eerste al onthuld werd.

 

Arbeitsraum

Ferdinand Pluton was een briljante wetenschapper. Door iedereen uitgelachen en door zijn baas op non-actief gesteld, werd Pluton steeds extremer in zijn ideeën. De doorgedraaide wetenschapper zette alles op alles om zijn onderzoek te laten slagen…

In Arbeitsraum hoor je de angstaanjagende kreten uit Herr Plutons verleden door de ruimte galmen en ervaar je hoe het is om in de schoenen te staan van de wetenschapper. Verander in een vreselijk monster in deze paranormale horrorkamer en leer als Herr Pluton zelf hoe het allemaal begon.

 

Bron en foto: Wunderland Kalkar