Serengeti-Park eindelijk begonnen met opbouw nieuwe achtbaan Gozimba

Binnenkort opent in het Duitse Serengeti-Park een nieuwe achtbaan. In de nieuwe coaster zal het mogelijk worden om tijdens de rit zijdelingse rollovers te maken. De nieuwigheid zal geopend worden onder de naam Gozimba. Oorspronkelijk was deze achtbaan al gepland in 2022, maar de bouwwerken liepen vertraging op.

 

Het Duitse pret- en safaripark Serengeti zal dit jaar opnieuw een achtbaan openen. Het gaat om de achtbaan Gozimba, die uniek in de wereld wordt. Door het manipuleren van de vleugels bevestigd aan de stoel van de passagier krijgen gasten tijdens de rit de mogelijkheid om zijdelings 360 graden rondjes te draaien. Je kan deze stoeltjes vergelijken met de stoeltjes die je vind op een SkyFly attractie van Gerstlauer.

Het parcours van de achtbaan wordt 400 meter lang en 25 meter hoog. De maximale snelheid zal 40 km/u bedragen. Gasten zullen vanaf 1m20 een ritje kunnen maken, al zal de loopingfunctie uitgeschakeld worden voor kinderen onder 1m35. De Zwitserse bouwer Ride Engineers Switzerland (kortweg RES Rides) staat in voor de bouw van de baan.

 

 

Oorspronkelijk zou de achtbaan vorig jaar al openen, maar door toeleveringsproblemen, waarmee meerdere parken te maken kregen, werd de opening uitgesteld naar dit jaar.

 

 

Bron en foto’s: Serengeti-Park