Wiegand.waterrides neemt producten Van Egdom over

Na het faillissement van waterattractiebouwer Van Egdom nam het Duitse bedrijf Wiegand. Waterrides de producten van Van Egdom over. Eerst was er nog hoop dat het volledige bedrijf overgenomen zou worden, maar dat bleek niet het geval.

 

Wiegand.Waterrides staat bekend om zeer innovatieve producten in het segment van de waterglijbanen. Interactieve spellen, individuele en duurzame roestvrijstalen creaties, het revolutionaire SlideWheel en momenteel de spectaculaire SlideCoaster met snelle LSM-versnellingstechnologie. Met ruim 40 jaar ervaring heeft het familiebedrijf Wiegand nu de kans gekregen om de bewezen producten van het Nederlandse bedrijf Van Egdom over te nemen. Van Egdom Recreatietechniek BV is in 1965 opgericht als familiebedrijf en bood aanvankelijk filtratiesystemen voor zwembaden aan. Toen Berend Klaassens het bedrijf in 1977 kocht, veranderde de markt. Zwembadexploitanten wilden meer. De allereerste waterglijbaan werd gemaakt voor het toenmalige Sporthuis Centrum – nu CenterParcs Het Meerdal – en was slechts 35 meter lang. Sindsdien zijn er 7.500 projecten uitgevoerd in 55 landen.

 

Eigenaar van Wiegand.Waterrides, Hendrik Wiegand, vertelt: “De klassieke en de nieuwste producten en de Europese ervaring, rekening houdend met alle geldende EU-normen, hebben ons overtuigd. Wij zijn al 40 jaar ijzersterk op het gebied van RVS waterglijbanen en zijn 15 jaar geleden begonnen met het bouwen in GVK (glasvezelversterkte kunststof). We zijn verheugd om de lange ervaring met de onze te combineren en nu ons portfolio op dit gebied aanzienlijk te versterken. Bestaande klanten van Van Egdom kunnen op ons rekenen.”

 

In de toekomst zullen de glijbanen ook geproduceerd worden in de productiefaciliteit van Wiegand.Waterrides . De vormen voor spectaculaire en beproefde waterglijbaanconcepten worden overgenomen:

  • Enorme 4-persoons trechterglijbaan “Cyclone” met een diameter van 19m uniek in Europa
  • wildwaterrivieren met meerdere bijzonderheden
  • conewaterglijbaan: met 2 personen
  • glijbanden door meerdere trechters in het verloop van de glijbaan
  • waterspeeltuin voor kinderen, concepten met torens, diverse glijbanen etc.
  • Bowl waterglijbaan voor 1 en 2 banden
  • watergolfglijbaan met boten voor pretparken en nog veel meer.

 

Voor deze nieuwe glijbanen in de Wiegand.Waterrides-productfamilie is het spannende thema dat gebruikelijk is voor Wiegand nu mogelijk met uitgebreide GVK-patronen (bijv. Zebrastrepen!), thema-elementen, geluid, gaming, de nieuwste LED-effecten, Wie-Spray water -Verrassingen en de innovatieve Wie-Glow© blacklight techniek! Uiteraard zijn nu ook de isolatiemogelijkheden beschikbaar, zoals sandwichisolatie of de nieuwe Insuflex© flexibele isolatie.

 

Bron en foto: Wiegand Waterrides