Uitgelicht: Cobra – PowerLand

Cobra is een typische Boomerang achtbaan, gebouwd door Vekoma in het Finse pretpark PowerLand. PowerLand is een onderdeel van PowerPark. PowerPark bestaat behalve uit het pretpark ook nog uit een kartingpark, waar je de langste indoorkartbaan van Europa kan vinden. Verder is er nog een paardenmanege, een restaurant, een hotel en een camping aanwezig.

 

 

Cobra werd in 2005 een belangrijke investering voor PowerLand. Deze achtbaan was de eerste waarin je in het park overkop kon gaan. Het was ook de eerste Boomerang achtbaan waarop Vekoma haar moderne MK1211 trein plaatste, dit is een trein zonder de gebruikelijke open zijkanten.

Cobra 35,5 is meter hoog, 285 meter lang en bereikt een snelheid van 75,6 km/u. De trein gaat doorheen drie inversies, een Cobra Roll en een Looping, welke je ook achterwaarts doet, waardoor je hierin zesmaal overkop gaat. Dit treintje biedt plek aan 28 personen die minstens 130 cm groot moeten zijn.