Themazone Rookburgh in Phantasialand wordt décor in nieuw Suske en Wiske album

Rookburgh, het themagebied dat in 2020 opende in het Duitse Phantasialand en de Flying Coaster F.L.Y herbergt, zal het onderwerp worden van het nieuwe stripverhaal dat verschijnt in de Suske en Wiske reeks.

 

In het nieuwe stripverhaal De Rookburgh Rookies trakteert Lambik Suske, Wiske en Sidonia op een heerlijk weekendje Phantasialand. Maar natuurlijk wordt dit niet zomaar een rustig weekendje, deze striphelden kennende.

Wanneer de personages Rookburgh bezoeken voert een van de opwindende attracties het naar het Rookburgh uit het verleden. In dat verleden heerst een zekere An Traciet over de stad. Deze heerster verdient haar fortuin door de verkoop van stoom aan de rijke inwoners die ver boven de stad in peperdure ballons wonen.

De stoom zelf wordt opgewekt in de vervuilende goorkoolcentrales van de stad. Daarin worden de armen tewerkgesteld die erg lijden onder de ongezonde omstandigheden. Suske en Wiske ontmoeten echter een kinderbende die in opstand is gekomen tegen An Traciet. Zij wil hen koste wat kost uitschakelen, zeker als blijkt dat de Rookburgh Rookies beschikken over een nieuwe vorm van energie die haar stoomhandel bedreigt.

Het nieuwe stripverhaal is al het 368ste verhaal in de reeks en zal verschijnen op 3 mei 2023.

 

Bron en foto: Standaard uitgeverij