Skyline Park begonnen met de bouw van nieuwe achtbaan Flotter Otto

Het Duitse pretpark Skyline Park opent de komende twee jaar maar liefst 3 nieuwe achtbanen. De eerste daarvan zal dit seizoen openen, de twee andere volgen in 2024. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden voor Flotter Otto volop aan de gang om zo op tijd te kunnen openen voor het nieuwe seizoen.

 

Skyline Park is een Duits pretpark gelegen in Bad Wörishofen in de deelstaat Beieren. De nieuwe achtbaan voor 2023 is een kinderachtbaan die gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het gaat om een achtbaan van het model Double Mine Train Extended zoals we deze kennen van Wicky in het Oostenrijkse pretpark Freizeitpark Familienland die er in 2021 opende.

Dit wil zeggen dat het parcours zal bestaan uit een uitgerekte dubbele helix met twee bandenliftheuvels. De lengte bedraagt 135 meter en de maximale snelheid 32 km/u. De rollercoaster wordt momenteel opgebouwd op de voormalige site van de Bob Racing, dit was een Bobkart van Wiegand die het park onlangs verliet.

 

Voor 2024 staan er 2 grotere achtbanen op de planning. Het gaat dan om Berg- und Tal Hetz, dit is een familie launch coaster die eveneens gebouwd zal worden door SBF Visa Group. Deze wordt 15 meter hoog en 260 meter lang. Er zal een snelheid van 50,4 km/u bereikt worden tijdens de rit.

De andere nieuwe achtbaan wordt nog een heel pak groter. Deze zal een lengte krijgen van 1200 meter en moet maar liefst 70 meter hoog worden. Deze achtbaan zal gebouwd worden door een Duitse fabrikant en moet een van de hoogste achtbanen in Europa worden. Hiervoor is een budget uitgetrokken van 10 miljoen euro.

 

Foto’s: Skyline Park