Six Flags St. Louis opent dit jaar een kinderachtbaan met Rookie Racer

Six Flags St. Louis opent in 2023 een nieuwe kinderachtbaan. De Nederlandse fabrikant Vekoma staat in voor de bouw van de baan. Hiermee komt het aantal achtbanen op tien te liggen in het park.

 

De Amerikaanse pretpark groep Six Flags trekt in 2023 volop de kaart van kinderen. Na eerdere aankondigingen over de komst van achtbanen gericht op kinderen in Over Georgia en Fiesta Texas is er nu ook een op komst in Six Flags St. Louis.

In tegenstelling tot de twee andere parken gaat het hier niet om een duellerende achtbaan van bouwer Skyline Attractions, maar wel een uit het assortiment van Vekoma. De nieuwe achtbaan krijgt een racethema en zal Rookie Racer heten.

De baan zal 257 meter lang worden en 12,5 meter hoog. Rookie Racer zal een maximale snelheid van 43,5 km/u behalen en één trein hebben met plaats voor 16 passagiers per rit. Het ontwerp kennen we reeds van de achtbaan Frida in het Poolse Energylandia.

 

Het is tien jaar geleden dat het pretpark in Missouri een nieuwe achtbaan kreeg. Toen opende er Boomerang, die overkwam uit Six Flags Over Texas. De opening van Rookie Racer wordt verwacht in de zomer.

 

 

Bron en foto’s: Six Flags St Louis