De Vliegende Hollander eerder open dan verwacht in de Efteling

De Efteling heeft De Vliegende Hollander eerder dan verwacht heropend. De waterachtbaan was gesloten voor onderhoud en er is een scène aangepast. Normaal zou de attractie pas zaterdag 1 april opengaan.

 

Het onderhoud aan De Vliegende Hollander is iets sneller afgewerkt dan aanvankelijk werd gedacht. Normaal zou de attractie pas op zaterdag 1 april opengaan maar de Efteling heeft besloten om die vandaag al te openen. Zo is het stucwerk van de gevel gerepareerd en is de lifthill van de nieuwste technieken voorzien. Het onderhoud richtte zich vooral op het bouwkundige aspect. Ook de verlichting werd aangepakt, die zijn vervangen door LED. Ook de technieken onder water zijn aangepakt en de boten kregen hun jaarlijkse onderhoud.

Het grootste verschil zal dan weer de nieuwe scène zijn. Vroeger vaarde je doorheen een storm op zee, nu zal dat niet meer het geval zijn. Vanaf nu vaar je door een kerkhof van vervallen scheepswrakken. Vervolgens doemt, net zoals vroeger, het scheepswrak op. De boegbeelden die gebruikt werden, waren oorspronkelijk al in 2007 gemaakt tijdens de bouw van de waterachtbaan. Toen konden de boegbeelden nog niet geplaatst worden maar nu dus wel.

 

 

 

Bron & foto: Efteling