Bellewaerde gunt pers een blik op de werkzaamheden in het park

Bellewaerde park organiseerde op 7 maart een persmoment om de gang van zaken eens te tonen i.v.m. de grote werken die zich op dit moment in het park volop aan het ontwikkelen zijn. 6 nieuwe gebieden en in 2024 dan ook nog de nieuwe waterattractie als afsluiter. Ook wij waren er bij en zagen dat er nog heel wat werk is tegen de opening op 1 april. Grootste investering ooit!

 

6 nieuwe gebieden

De 2 nieuwe familie-attracties Pssht Station en Hampi met aansluitend een kinderspeeltuin genaamd Hampi Playground zijn goed voor een investering van samen 4,1 miljoen euro. Daarnaast investeert Bellewaerde park 5,7 miljoen euro in 2 nieuwe dierenverblijven en tenslotte werd het Carrousel restaurant met de grond gelijkgemaakt en wordt er werk gemaakt van een splinternieuw selfservice restaurant genaamd The King’s Table met een kostenplaatje van 6 miljoen euro.
Samen investeert Bellewaerde Park z’n 17 miljoen euro en is dit de grootste investering ooit aldus algemeen directeur Stefaan Lemey.

 

Hampi en Hampi playground
In de India zone tegenover de Amoerluipaarden wordt Hampi gebouwd, een attractie van Zamperla die ons aan boord van de gondels doet tuimelen in een snel tempo door de lucht. 32 personen per rit kunnen er genieten van de rit en zouden een capaciteit hebben van 360 personen per uur. De minimumlengte ligt op 105 cm. Wij hadden geluk want vandaag kwamen de eerste stukken aan van de attractie dus zeer benieuwd hoe het er uit gaat zien als het gemonteerd is.
Ernaast wordt Hampi Playground gemaakt een speelzone van maar liefst 400 m² waarin kinderen gaan kunnen ravotten en klimmen tot op een hoogte van 9,4 meter.

 

Pssht station
Pssht station, gebouwd door Zamperla, komt dan weer in de Canada zone. Naast de Screaming Eagle wordt gebouwd aan een attractie waarin je in een tollende wagon hol en dol zal gedraaid worden. Er kunnen 24 personen genieten per rit en er is een capaciteit van 600 personen per uur. De minimumlengte ligt ook hier op 105 cm.

Naast de attracties investeren ze ook in hun dierenverblijven waarin Bellewaerde Park hun bezoekers nog dichter bij de dieren wil laten komen dan in het verleden. Het spreekt tot de verbeelding van elk kind en zal ook in Bellewaerde park mogelijk zijn. Zo zijn ze bezig met de bestaande verblijven van de leeuwen, Amoertijgers, Rothschildgiraffen en Grévyzebra’s volledig aan het aanpassen. Het volledige hekwerk word vervangen door natuurlijke barrières zoals water. Deze zijn 1,5 meter diep en 5 meter breed, rekening houdend met de springkracht van de Grévyzebra’s en de Amoertijgers. Daarnaast worden over de verblijven wandelbruggen gemaakt zodat je kan binnen gluren bij de dieren. Eveneens zijn ze de binnenruimtes van de dieren aan het vernieuwen, zo wordt er gekozen voor geothermie voor de verwarming van de verblijven. Deze duurzame verwarmingstechniek onttrekt warmte aan de ondergrond via 30 boringen van 100 meter diep. En we kunnen bevestigen dat het zeer warm was bij het betreden van de verblijven ook al waren ze nog niet 100% klaar.

 

Eten als een koning!
Een splinternieuw selfservice restaurant in de zone Kidspark. Waar een Middeleeuws gebouw komt te staan met plaats voor 800 personen binnen en een terras buiten waar 100 mensen kunnen genieten van de zon. We kunnen er genieten van onze Vlaamse klassiekers en suggesties per seizoen. Binnen zal het restaurant in verschillende zones gemaakt worden, zo gaan we kunnen eten in The Wine Cellar waar je plaats zal nemen in heuse wijnvaten of wordt je bij The Fabric Market omringd door talrijke rollen kleurrijke stoffen.

 

Een kijkje op de werven