Achtbaan Wilder Clown keert terug naar de Duitse kermissen

De Duitse exploitant Edmund Kaiser heeft een derde achtbaan gekocht. Het gaat om een kinderachtbaan met de naam Wilder Clown. Deze werd overgekocht van een Franse exploitant en zal haar debuut maken op de kermis van Osnabrück.

 

Goed nieuws voor de achtbaanfans. De Duitse exploitant Edmund Kaiser heeft opnieuw een achtbaan gekocht. In 2010 kocht de exploitant Twister, een Mini Spinning Coaster van de Italiaanse fabrikant Diamond Rides, over van de Britse exploitant Harry Miller die de achtbaan in 2005 gekocht had.

In 2020 kwam daar een tweede achtbaan bij, want toen kocht Kaiser de Bugs & Bees over van de Nederlandse exploitant Martin Hendriks. Nu komt daar ook een derde achtbaan bij met de Wilder Clown die overgekocht werd van de Franse exploitant Martelas die ermee rondreisde tussen 2016 en 2022. De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Pinfari in 1996.

 

Nederland -Duitsland-Frankrijk:

Dat Martelas de achtbaan verkocht, kwam niet echt als een verrassing. De Franse exploitant stelde de Wilder Clown nauwelijks op en was vooral present op de Foire de Printemps in Colmar, niet ver van de Duitse grens. Hiermee komt de Wilder Clown opnieuw in Duitse handen want voor haar verblijf in Frankrijk draaide de achtbaan al haar rondjes tussen 2000 en 2015 met de Duitse exploitant Manfred Weber. Die had de achtbaan dan weer overgekocht van de Nederlandse exploitant Fransen die er tussen 1996 en 1999 mee op de Nederlandse kermissen reisde.

 

Osnabrück:

De Wilder Clown zal binnenkort haar terugkeer vieren op de kermis van Osnabrück in Duitsland. De Frühjahrsmarkt van Osnabrück vindt plaats van 24 maart tot en met 2 april 2023. Welke andere attracties naar deze kermis zullen komen, is nog niet bekendgemaakt.

 

Bronnen: Kirmesforum, Coaster-Count

Foto: Nicolas Rélot (Coaster-Count)